Procesiune în vreme de coronavirus. Moaştele Sfintei Filofteia, plimbate cu mașina pe străzile Argeșului! VIDEO

O procesiune cu moaştele Sfintei Mucenițe Filofteia, ocrotitoarea Argeșului, a avut loc, în această dimineață, pe străzile județului Argeș. Procesiunea, condusă de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Procesiunea a început la Mânăstirea Curtea de Argeș, unde ÎPS calinic a ținut o scurtă rugăciune pentru încetarea pandemiei de coronavirus, iar ulterior moaștele Sfintei au ajuns în Pitești la Spitalul Județean Argeș. Cadrele medicale au ieșit și s-au rugat la ocrotitoarea județului Argeș.


Citește și: Oficial! De astăzi, pacienții români infectați cu COVID-19 vor beneficia de tratamentul miraculous!


„Mașina care va purta moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, va trece prin fața bisericilor centrale și a spitalelor din municipii și orașe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Județul Argeș și România, să fie izbăvite de epidemia de Coronavirus Covid – 19. Credincioşii sunt îndemnați și rugați, să urmărească procesiunea de la fereastră, de la balconul locuinței, sau de la locul de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricțiile legale din această perioadă” potrivit unui comunicat remis de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.


Distribuie prietenilor

Citește și: Ministrul Sănătătii, sfat în plină pademie: Ieșiți și faceți amor. Chiar cu mai mulți parteneri!


După terminarea procesiunii din Pitești, moaștele Sfintei Filofteia vor avea următorul parcurs: la 12.00 – la Podu Broșteni, la 12.30 – la Costești, la 13.30 – la Leordeni, la 13.50 – la Topoloveni, la 15.00 – la Mioveni, la 16.30 – la Câmpulung, la 19.00 – la Curtea de Argeș.

Sursa video: Facebook – Subprefectul Adrian Bughiu