prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Procuror șef – alcoolemie record la volan! Ce sentință a primit?

Un cunoscut fost procuror-șef a stabilit un adevărat record de alcoolemie la volan după ce a fost oprit de oamneii legii. Un echipaj de Poliție a fost sesizat că un autoturism merge mult prea încet și încurcă traficul, iar astfel agenții de la rutieră l-au oprit pe bărbat.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

Șoferul a fost identificat în persoana lui Valentin Iordan, fost procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. A conorât singur din mașină, cu greu, iar din cauză că mirosea puternic a alcool a fost testat cu etilotestul. Rezultatul a fost unul surprinzător: 1,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele de sânge au stabilit o alcoolemie de 4,05‰ în sânge, iar alcoolemia teoretică în momentul opririi a fost calculată retroactiv la 4,19‰.

Audiat ca suspect de foștii săi colegi, Iordan a povestit că, în după-amiaza respectivă, avusese o discuție tensionată cu iubita sa, legată de faptul că nu reușeau să aibă un copil. Bărbatul a explicat că urma să se întâlnească la un restaurant cu un medic specializat în fertilizări in vitro, dar acesta nu s-a mai prezentat.

În așteptare, fostul procuror băuse pe parcursul unei ore 400 ml de pălincă de 60-62° și o bere. Nu găsise niciun taxi la plecarea de la restaurant și nici nu știa vreun număr de telefon al vreunei firme de taximetrie, așa că se hotărâse să plece cu mașina proprie. A precizat că în momentul în care s-a urcat la volan era perfect lucid, nu se clătina și nu se bâlbâia. Știindu-se băut, preferase să conducă încet, scrie ziaruldeiasi.ro.

După ce a au fost finalizate cercetările, Iordan a fost trimis în judecată, iar apărarea sa a fost respinsă de magistratul care i-a analizat dosarul, acesta arătând că ar fi putut căuta pe internet numărul de telefon al unei firme de taximetrie sau să-și fi sunat vreo cunoștință care să-l ducă acasă.

Ce decizie au luat judecătorii în cazul fostului procuror

În cazul șoferilor aflați la prima abatere, judecătorii tind să aplice pedepse orientate spre minimul de un an de închisoare. Alcoolemia enormă prezentată de fostul procuror i-a făcut să se orienteze mai degrabă spre medie, dispunând o pedeapsă de un an și 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Pe parcursul acestuia, Iordan va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice sau a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. De asemenea, timp de doi ani, dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Sentința Judecătoriei Iași a fost contestată atât de inculpat, cât și de procurori, procesul urmând să se reia în fața Curții de Apel în septembrie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs