Prognoza meteo: Află cum va fi vremea la sfârșit de săptămână!

După valul de ninsori, urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, cu maxime de minus 5, minus 6 grade Celsius. Se anunţă temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, anunță Realitatea Tv.
Joi, valorile termice vor continua să scadă, cu precădere în jumătatea de sud-est a ţării, unde maximele vor fi negative, transmit meteorologii Realitatea TV. Înnorările vor persista, în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor fi în diminuare semnificativă şi în restrângere ca arie. Va mai ninge, în general slab, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte, iar în vest şi în centru pe spaţii mici vor mai fi şi ploi sau lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificri în sud şi sud-est, cu viteze de până la 50-55 km/h, dar şi pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali şi Meridionali, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade în Moldova, până la 7 grade izolat în Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceaţă şi chiciură.
Vineri, valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de acestea, în timp ce dimineața va fi ger local în sudul, estul și centrul țării.
În zonele joase de relief vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură și fulguieli. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în deltă. În Argeş , vremea se va menține rece pentru această dată, -8…-6 grade dimineata si –5…-4 grade la amiaza. Vor fi condiții de fulguială.
Sâmbătă în sudul și în estul țării vor fi înnorări, în general, persistente și pe arii restrânse va fulgui. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, izolat va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură. O vreme deosebit de rece pentru această perioadă în sudul și estul țării, iar în rest, vor fi apropiate de mediile multianuale.