Proiect URIAȘ! Ion Țiriac și Petre Roman, PARTENERI! Afacerea cu care vor să dea lovitura

Primul premier al României post-decembriste, Petre Roman, și cel mai bogat român, Ion Țiriac, pun la cale o mega-afacere. Aceștia ar putea fi parteneri într-un proiect proiect uriaș, cu care cei doi ar urma să dea o imensă lovitură.

Săptămâna trecută, la inițiativa fostului premier, Ion Țiriac a fost în „inspecție”, pentru a se interesa de noua afacere, în Bacău. Mai exat, un grup ce-i include pe Petre Roman, Jose Luis Saez, reprezentantul firmei Fadesa, și Nicolae Badea și care are drept „cap de pod” în Bacău pe fostul consilier local George Bogatu intenționează să deschidă o școală de fotbal, scrie desteptarea.ro.

„Câți copii vreți să includeți în proiect? 100? Eu aș merge pe 20 de grupe a 50 de copii. Și care-i vârsta de la care vreți sa porniți? De la 7? Eu zic de la 4. Și vă dau ca exemplu cele cinci echipe de hochei susținute de Dedeman cu copii între 3 și 5 ani care fac cinci antrenamente pe săptămână și care, recent, au câștigat turneul de la Brașov. Și ziceți că vreți ca proiectul să îmbine componenta socială cu cea de performanță? Hm, sunt două chestii diferite. Nu există și, și. E ori, ori. Gândiți-vă la asta”, a mai spus el.

Distribuie prietenilor

Parafată de Real Madrid

Școala de fotbal ar urma să aibă titulatura de „Centru Social de Educație și Excelență” și poartă girul Fundației „Real Madrid”, precum și al președintelui clubului madrilen, Florentino Perez.

„Florentino și-a dat acordul, cu condiția să existe componenta socială”, a spus Petre Roman. „Da, Real Madrid ne sprijină. Nu cu numele și nici cu bani, dar cu asistență tehnică. Și cu sloganul «Real Madrid este cu tine»”, a spus și Jose Luis Saez, considerat omul de legătură cu gruparea madrilenă.

La plecare, Petre Roman s-a arătat optimist: „Venirea lui Ion Țiriac a fost foarte utilă. Ne-a ajutat mult. De aceea am și apelat la domnia sa; are o vastă experiență în acest tip de investiții. Vom vedea ce urmează. Oricum, Ion Țiriac ne-a spus că poate sprijini 300 de copii, în condițiile în care noi vom găsi forma cea mai potrivită pentru a demara acest proiect”.

În cazul în care va fi definitivată, această școală de fotbal ar urma să fie într-o reală concurență cu Academia lui Gheorghe Hagi.