PROIECTUL LUI CRISTIAN GENTEA PENTRU PITEȘTI! #AICI VREI SĂ TRĂIEȘTI!

33

Cristian Gentea: Voi face din LuncaArgeşului cel mai mare parc de distracţii din regiune

# Terase

# Restaurante

# Cafenele

# Zone de barbeque şi picnic

# Locuri de joacă

# Tiroliene

# Cinematograf în aer liber

#  Zonă de concerte

# Piste pentru biciclişti

Malurile Argeșului oferă o oportunitate imensă de infrastructură pentru agrement, sport și HoReCa

Startul a fost datîn ciuda numeroaselor greutăți(niciodată făcute publice)- de administrațiile precedenteprin realizarea primul tronson de parc: Lunca Argeșului1.o zonă în care mii de piteșteni își petrec timpulsăptămânal de câțiva ani încoace.

Administrațiile care “nu au făcut nimicși “nu au accesatfonduri europene” au transformat o zonă de vegetațiemoartă și gropi necontrolate de gunoi într-un centruverde de 23 de hectare, cu piste pentru bicicliști, locuride joacă, teatru în aer liber, teren de sport, zone de promenadă și relaxare. Realizarea și finanțarea din banieuropeni a unui asemenea parc durează timp șipresupune multă muncă birocratică și fizică. Cine spune face în fiecare an o Luncă, visează sau consideră naivi.

Eu nu îmi construiesc însă campania vorbind despre ceau făcut sau nu au făcut alții sau povestind cum fifăcut eu mai mult. Mi-o construiesc angajând proiectepublice concretemenite marcheze evoluțiaPiteștiului și updatarea lui la cerințele noi ale populației. La loc de cinste printre aceste cerințe se număra spațiileverzi și oportunitățile de agrement, de timp dedicatfamiliei și copiilor, de sport în aer liber, de distracție șinightlife.

propun așadar reinventăm împreună conceptul de centru al Piteștiului, nu pe criterii geografice, ci pe criteriilegate de oportunități!

Transformăm MALUL ARGEȘULUI în CEL MAI MARE PARC DIN REGIUNE!  

Un ansamblu de 53 hectare de spațiu verde, cu numeroase componente dedicate sportului, zone de barbeque și picnic, locuri de joacă, zone pentru seniori, tiroliene, cinematograf în aer liber, zonă de concerte.Pemalul Argeșului, în Luncă.

O arie semnificativă dedicată industriei HoReCa, acolo unde se poate vorbi despre un centru al distracției, despre o zonă dedicată restaurantelor, puburilor, cafenelelor, cluburilor. Departe de centrul urban efectiv, care nu permite din punct de vedere tehnic un asemenea buchet  de locații grupate și unde acestea arputea deranja locatarii din zonă.

CUM DĂM VIAȚĂ ACESTUI PROIECT?

Extindem Lunca 1, prin încă două parcuri de mare anvergură, pe lungimea malului drept al Argeșului,  pânăaproape de granițele orașului nostru cu Bascovul. Lunca2 și Lunca 3 vor întregi un ansamblu de care Piteștiulare nevoie și care va deveni atractiv inclusiv pentruoameni și familii tinere din afara orașului și județului.

Realizarea se va face în două etape: un tronson care vapleca de la granițele actualului parc până în zona fabriciiSend 92  (22 hectare) și cel de-al doilea tronson(8 ha),care va merge mai departe de zona Send 92, cătrelocația cunoscută ca Fabrica de Matrițe Dacia.

Ambele vor transforma suprafețe uriașe de terendegradat în spațiu verde, cu numeroase dotări șigândit asigure oportunități de timp liber.

La finalul proiectului, Lunca Argeșului va cumula 53 de hectare dedicate piteștenilor de toate vârstele șiva fi, conform datelor din acest moment, cel maimare parc din regiune!Valoarea estimată pentruambele proiecte, finanțabilă din bani europeni, este de aproximativ 8 milioane de euro.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE PARC?

Sistem de alei pietonale secundare și terțiare pentruplimbare și jogging

Sistem complex de piste dedicate bicicliștilor

Zone verzi amenajate: suprafețe de gazon, zone cu plantații floricole si erbacee, arii cu plantații arbori șiarbuști, gard viu la limita locurilor de joaca

Spații pentru odihnăși relaxare, prevăzute cu mobilierurban

Zonă de odihnă și activități pentru vârstnici, cu mesepentru table și sah, bănci, pergole și spații verzi

Locuri de joacă pentru copii dotate cu structurimodulare proiectate special pentru desfășurareaactivităților educative si recreative

Alte spații de joacă, amplasate în zone diferite ale parcului, dedicate și amenajate pentru diferite grupe de vârstă: între 2 și 6 ani, respectiv între 6 și 12 ani

Skatepark de 500 mp – un ansamblu destinat viețiisportive a tinerilor și adolescenților prin exersareaactivităților sportive de către skateri, BMX-ri și roleri

Tirolianăamplasată pe zona de gazon

Zone speciale pentru sport, prevăzute cu  mese de tenis, piste pentru biciclete si role, teren sinteticmultifunctional,  zona fitness adulți

Zone dedicate exercițiilor de tip parkour

Zonă debarbeque și picnic, amenajată sub formă unorconstrucții individuale, dotate cu mese și băncuțe

Zona special amenajată pentru câini

Dotări generale precum:WiFi gratuit, rasteluri de biciclete, cișmele,sistem de irigații și sistem de iluminat, cabine pentru paza umană și sisteme de supravegherevideo, toalete publice, coșuri de gunoi etc.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE HoRoCa?

Realizăm un complex de locații HoReCa (cu specific diferit, dar cu aspect unitar), menit răspundă tuturorpreferințelor în domeniu: de la restaurante de tip fine-dining la pizzerii, de la pub-uri la taverne cu specific, de la cafenele și braserii la cluburi cu  destinație denight-life.

Primăria va asigura toată infrastructura necesarăunei asemenea zone de business, urmând ca locațiile fie concesionate către operatorii HoReCași transforme Lunca în noul centru al Piteștiuluiși, de ce nu?, într-o atracție pentru tinerii și familiiledin regiune!

Răspundem, astfel, nevoii de relaxare și de party a unorgenerații întregi, în mod civilizat și unitar.  Generămpentru piteșteni posibilitatea de a alege, în orice moment al zilei sau serii, unde petreacă timp cu prietenii, undesă-și organizeze evenimentele sau bea o cafea cândcopiii se joacă în parc.

Am plecat cu această idee și cu acest angajament de la întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții acesteiindustrii puternice a Piteștiului și este o componentă a marelui proiect Lunca în care cred cu tărie și în care vădo soluție concretă de a avea, la Pitești, un centru de distracție și restutante care ne determine petrecem timpul liber ACASĂ, nu ÎN CASĂ.

Acesta este proiectul meu pentru LUNCA ARGEȘULUI, un proiect de mandat, dar – la finalul căruiaîntreagazonă nu va mai semăna cu nimic din ce ne amintimodată!

Cristian Gentea
# OM de cuvânt # PRIMAR DE CUVÂNT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here