Protest inedit al societății civile: Fără penali în funcții publice la Călinești! VIDEO

538

În această dimineață, mai mulți reprezentanți ai societății civile au protestat la Călinești formând un lanț uman în jurul clădirii primăriei. Circa 40 de persoane au înconjurat primăria purtând pancarte cu diverse înscrisuri.

„Fără penali în primărie”, ”Nu mai vrem să fim amenințați”, „ Vrem normalitate!”, „ Fără interlopi în primărie!”, „ Nu vrem evazioniști în primărie!”, „Nu vrem corupție în primărie!” și alte mesaje de acest fel.

Lanț uman împotriva unui candidat considerat „penal”

Cetățenii au protestat pașnic și au tras un semnal de alarmă asupra posibilității ca unii dintre candidații aflați pe lista pentru fotoliul de primar să ajungă în funcție deși au în spate condamnări și grave abateri penale.

Dacă unul dintre candidați, respectiv cel liberal, nu a fost validat fiind condamnat de ANI pentru conflict de interese, nu același lucru se întâmplă cu candidatul PSD,  Mihai Georgescu. Acesta a trecut rând pe rând, din diferite interese, prin PRM, unde a fost și președinte al organizației locale, ulterior a prins, pentru o scurtă perioadă de timp, un post de consilier local din partea Partidului pentru Argeș și Muscel, de unde a fost demis de către prefect din cauza condamnării din 2010, după a ajuns în ALDE, unde nu a stat prea mult și a săit în „barca” Partidului Ecologist Român. Nici acolo nu a reușit să găsească rezolvare la interesele sale și a ajuns în PSD, de unde candidează. Protestul reprezentanților societății civile are la baza trecutul infracțional, soldat chiar și cu pușcărie, al acestuia.

Mihai Georgescu a fost condamnat în anul 2010 la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, la care s-au adăugat şi pedepsele complementare pedepsei principale, conform articolelor prevăzute în Codul Penal la data condamnării. Mihai Georgescu a executat ceva puşcărie în dosarul celebru la acea vreme al unor falsificatori de alcool din Călineşti, acesta aflându-se atunci chiar în poziţia de inspector principal la fisc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here