Protestele continuă! Piteștenii au luat cu asalt orașul!

DISTRIBUIȚI
protest2feb

Aproape o mie de persoane au luat cu asalt centrul Piteștiului pentru a protestata împotrva legii grațierii. Piteștenii au ieșit în stradă pentru a doua zi consecutiv pentru a rage un semnal de alarmă împotriva adoptării legii grațierii în miez de noapte de către Guvernul Grindeanu. Potrivit inițiatorilor, protestatarii sunt sfîătuiți:

„Sa ieșim astazi la un protest hotărât și sa urmam câteva reguli simple, pentru a avea impactul pe care ni-l dorim cu toții. Este posibil, câteodată, sa existe persoane recalcitrante și agenți provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni și să provoace reacția forțelor de ordine.

Ar fi bine sa ținem cont de următoarele sfaturi:

1. Nu afișăm un comportament agresiv față de jandarmi sau față de alți demonstranți.

2. Nu încurajam comportamentul violent al celorlalți demonstranți.

3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranți sau al forțelor de ordine, îl înregistram cu ajutorul telefonului.

4. Nu strigam sloganuri obscene.

5. Părăsim temporar demonstrația, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstrație.

6. Suntem calmi și solidari. Aducem la protest colegi, prieteni și membri ai familiei.

7. Vorbim cu oamenii necunoscuți din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa și a face schimb de idei.

Așadar, cu câți prieteni vii mâine la protest?

Schimbarea începe cu noi și nu se termina niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fata corupției le va da și celorlalți încrederea si speranța ca puterea este în mâinile noastre.” se arată pe evenimentul creat de inițiatori.

Foto/ Video: Mihai Neacșu

http://www.youtube.com/watch?v=TRm5uX4mT-Q&feature=youtu.be