PSD Argeș: “Valoarea investiţiilor pentru judeţul Argeş depăşeşte în 2019 suma de un miliard de lei!”

DISTRIBUIȚI

În ciuda piedicilor puse de preşedintele Klaus Iohannis, până la finalul lunii aprilie Consiliul Judeţean şi consiliile locale din Argeş vor putea adopta propriile bugete. Acest lucru înseamnă că pot începe lucrări importante de investiţii, fondurile alocate în acest sens fiind cele mai mari din istorie.

Dacă punem la socoteală numai proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, Argeşul va fi în acest an un adevărat şantier. Sunt în diferite stadii 152 de proiecte, dintre care 9 la Consiliul Judeţean şi restul la primării, cu o valoare apreciabilă: 720 de milioane de lei! Dacă adăugăm şi proiectele cu finanţare locală şi cele cu finanţare europeană care vor începe în judeţ, valoarea investiţiilor pentru judeţul Argeş depăşeşte în 2019 suma de un miliard de lei!

Vorbim despre proiecte de infrastructură (apă, canalizare, drumuri, poduri şi podeţe), dar şi pentru cultură (inclusiv construcţia de cămine culturale şi reabilitarea unor clădiri

de patrimoniu) şi învăţământ (şcoli, grădiniţe).

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educaţie, apă – canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.