PSD își caută doi vicepremieri: cine e în cărți pentru noile funcții din Guvern

Biroul Permanent Național al PSD discută de la ora 11.00, la sediul din Kiseleff, despre pregătirea Congresului extraordinar dar și despre noile propuneri de vicepremieri.

Un plan avut în vedere ar fi ca PSD să facă propunere interimară pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Titus Corlățean pentru acest post în Executiv au spus surse din partid pentru Mediafax.

De asemenea, vicepremierul Viorel Ștefan ar urma să demisioneze, iar PSD să propună ca vicepremier interimar pe altcineva. Viorel Ștefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Distribuie prietenilor

Variante posibile pentru cele două interimate ar fi:

  • Eugen Teodorovici, în locul lui Viorel Ștefan
  • Ștefan-Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, pentru portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice in locul Anei Birchall care a mers la justitie

Unii social-democrați au sugerat ca ambele propuneri pentru vicepremieri plini să fie făcute concomitent, aproape de perioada expirării interimatului, interval care durează 45 de zile, potrivit legii, au explicat sursele citate.

Prin urmare, partidul ar putea propune alți doi social-democrați pentru cele două funcții în Guvern, după Congresul din 29 iunie sau în pregătirea evenimentul la care va fi aleasă conducerea PSD și va fi modificat statutul în sensul revenirii la alegeri prin delegați