PSD vrea să pună mâna pe un simbol al orașului Curtea de Argeș Apel disperat al cetățenilor: “Opriți furtul, salvați Casa Căsătoriilor!”

43
casa_casatoriilor, curtea_de_arges, scandal, PSD

Organizația PSD Curtea de Argeș, condusă de consilierul local Constantin Panțurescu, încearcă o serie de manevre prin care să pună gheara pe o clădire simbol a orașului, unde în prezent funcționează Biblioteca municipală. Directorul acestei instituții, Marian Ghiță, a fost forțat să facă o cerere către primărie prin care solicită relocarea în altă clădire, deloc din coincidență tocmai sediul actual al PSD Curtea de Argeș. Socotelile social-democraților au dat cu virgulă însă în ședința Consiliului Local de săptămâna trecută.

 

Au crezut că au majoritate în CL și s-au folosit de Ghiță

 

Ideea relocării sediului PSD Curtea de Argeș îi aparține noului președinte al organizației, Constantin Panțurescu. Și asta deoarece sediul social-democraților se află în clădirea fostei procuraturi din oraș, care este debranșată de la utilități și are nevoie urgentă de lucrări de renovare. Pentru a nu mai investi în sediu, Panțurescu s-a gândit să se folosească de calitatea sa de consilier local și de majoritatea PSD din CL pentru a pune mâna pe un spațiu “boboc”, cu zero cheltuieli. În vizor a fost luată clădirea de patrimoniu a fostei Case a Căsătoriilor, renovată, unde funcționează acum biblioteca municipală.  Panțurescu l-a constrâns pe directorul Bibliotecii, Marian Ghiță, să facă o cerere la Primărie prin care solicită un spațiu mai mare fix în locul unde funcționează acum PSD. Se propunea, practic, un schimb, directorul Ghiță fiind sub presiune din cauza faptului că la concursul pe post de anul trecut planul său de management a fost, inițial, respins. Propunerea de relocare a intrat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna trecută, unde a întâmpinat opoziția consilierilor de altă culoare politică. Unul dintre cei mai vocali a fost consilierul Ion Șerban, care explică cum au decurs ostilitățile. “Primarul a crezut că au majoritatea și că proiectul va trece, dar le trebuia două treimi din voturi, fiind vorba de patrimoniu.  Eu aș fi votat să se mute Biblioteca, dar fără să votez schimbul- practic să împărțim proiectul de hotărâre în două. Primarul nu a fost de acord și a retras proiectul de pe ordinea de zi”, a declarat Șerban. Astfel că încercarea social-democraților de a se alege cu un sediu boboc, fără nicio cheltuială, a rămas pe altădată. 

 

Cetățenii scandalizați au format un grup pe Facebook

 

După eșecul din ședința CL, unii consilieri au și avertizat că la următoarea încercare vor veni cu 2-300 de cetățeni în sală pentru a boicota propunerea. Între timp însă, oamenii s-au sesizat și au făcut un grup pe Facebook numit “Salvați Casa Căsătoriilor din Curtea de Argeș”, care a strâns deja aproximativ 300 de membri. O fotografie sugestivă postată pe pagina grupului arată ce se vrea să se facă din clădirea de patrimoniu. “Această clădire simbol pentru municipiul Curtea de Argeș a beneficiat de investiții de peste 2,5 miliarde lei din bugetul public! Casa Căsătoriilor din Curtea de Argeș nu trebuie să ajungă sediul unui partid politic! Opreşte furtul, salvează un simbol al orașului Curtea de Argeș!”, susțin inițiatorii grupului. Scandalul monstru care poate fi declanșat de o nouă încercare în Consiliul Local de obținere a Casei Căsătoriilor va face cu siguranță valuri, dacă este să judecăm după numărul celor care stau cu ochii pe subiect.