Raed Arafat a făcut publică lista localităților aflate în scenariul roșu. Află despre ce orașe este vorba!

0

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarant recent în cadrul unei emisiuni televizate, că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la mie, rata de incidență a cazurilor de coronavirus. Deasemenea acesta a declarat că numărul în continuă creştere a cazurilor pozitive poate amplifica presiunea la care spitalele sunt supuse în acest moment, când abia mai fac faţă.

„În acest moment avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență. În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie.

Distribuie prietenilor

Printre oraşele care au depăşit rata de 3 la mie se numără şi București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a precizat Raed Arafat.