Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre deconectarea pacienților critici din ATI!

0

Raed Arafat a explicat recent, într-o emisiune televizată că o soluție nu este decuplarea pacienților aflați pe moarte, în ATI, ci creșterea numărului de locuri. În Italia, a fost o variantă adoptată de medici, însă în România legea nu permite acest lucru.

Distribuie prietenilor

„Din păcate, colegii din alte țări au arătat că această situație i-a obligat să ia această decizie, când sistemul sanitar a ajuns la o presiune foarte mare. Să mute ventilatoarele de la o persoană la alta, colegii din Italia au precizat că au făcut acest lucru, dar cred că nicăieri legea nu prevede acest lucru, aceasta este medicina de dezastre.

Medicina de dezastre înseamnă să dai șansa cea mai mare la cel mai mare număr, pentru a-i salva viața. Ceea ce înseamnă că în momentul în care o persoană nu mai are nicio șansă, din punct de vedere medical o asiști paliativ, dar nu pui resurse suplimentare, dacă nu ai resurse. Soluția optimă în acest caz este creșterea numărului de locuri, a paturilor, a resursei umane și vom veni cu o soluție pentru creșterea resursei umane. Avem un număr mare de persoane care au terminat examenele de specialitate și nu vrem să îi pierdem în altă parte și nici să îi lăsăm să aștepte”, a precizat recent Raed Arafat.