Rafila despre imunizare: Ar putea dura 14 ani să….

 

Rafila susține că ar fi nevoie de 14 ani pentru ca România să dobândească imunitate de turmă

Într-o intervenție televizată, Rafila a prezentat un simplu calcul conform căruia,  populația României s-ar imuniza într-o perioadă extrem de lungă de timp, aproximativ 14 ani.

Rafila a luat în considerare faptul că în 6 luni aproximativ 2.5% dintre români au dezvoltat imunitate la Covid-19. Problema e că imunitatea nu ține o veșnicie, astfel că, numai un vaccin ar putea salva situația, cel puțin ipotetic.

Distribuie prietenilor

„Chiar dacă apare un vaccin și se va opri transmiterea, boala va continua să existe. Ne vom întoarce la viața normală, fără mască, însă doar dacă apare un vaccin eficace și sigur. Degeaba stăm în stare de urgență, scade numărul de cazuri, după care ne reîntoarcem și ne relaxăm.

Da, vaccinul va permite acest lucru, să ne relaxăm comportamental, însă e important să imunizăm populația. Imunizarea de turmă durează ani, dacă în 6 luni am imunizat 2.5% din populație, câte luni ne trebuie să avem 80% din populație?

Discutăm despre 14 ani, nimeni nu vrea 14 ani să se imunizeze. Imunitatea obținută prin boală poate nu e durabilă”, a declarat Rafila.

În același timp, Rafila a luat apărarea OMS, deși a recunoscut că Organizația Mondială a Sănătății a comis multe gafe și și-a pierdut din credibilitate. Cu toate acestea, Rafila susține că OMS vrea doar binele omenirii și oricine învață din greșeli, potrivit gandul.info.