Raportul Băncii Mondiale: ”Sute de milioane de oameni, trăiesc în sărăcie”. Află zonele cele mai afectate!

Între 88 şi 115 milioane de persoane ar putea ajunge anul acesta la sărăcie extremă,  iar numărul va continua să crească în 2021, din cauza pandemiei şi a recesiunii economice provocate de criza COVID, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, citat de CNN. Traiul cu mai puţin de 1,90 de dolari pe zi reprezintă sărăcia extremă.

Distribuie prietenilor

Banca Mondială estima în urmă cu câteva luni că 60 de milioane de oameni se vor afla în sărăcie extremă din cauza pandemiei, iar noua estimare aproape că dublează numărul celor care la sfârşitul anului ar putea trăi cu mai puţin de doi dolari pe zi. În 2021, numărul oamenilor care ar putea ajunge în sărăcie maximă din cauza pandemiei ar putea ajunge la 150 de milioane, potrivit Libertatea.ro.

 Banca Mondială se așteaptă ca sărăcia extremă să afecteze între 9,1% și 9,4% din populația lumii în acest an. Înainte de izbucnirea pandemiei, rata sărăciei extreme era estimată să scadă la 7,9% în 2020. Aproximativ 8 din 10 oameni care vor fi împinși în sărăcie extremă în acest an trăiesc în ţări în curs de dezvoltare precum Brazilia, Indonezia și Africa de Sud, care au deja rate ridicate de sărăcie.