Răsturnare de situaţie în cazul lui Pomohaci. Mitropolia a APROBAT cererea fostului preot

DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situaţie în cazul fostului părinte Cristian Pomohaci. După ce mai-marii Bisericii au decis sancţionarea acestuia prin depunere din treaptă, Pomohaci are dreptul să ceară o revizuire a sentinţei peste 1 an de zile. Fostul preot va primi un canon, pe care va trebui să îl ducă la îndeplinire timp de 1 an, iar mai apoi se va întâlni cu cei din Consistoriu şi va fi reevaluat.

Mai mult decât atât, potrivit România TV, fostul preot a depus acum ceva vreme o cerere de retragere din preoţie la Arhiepiscopia Alba Iulia, însă solicitarea nu i-a fost luată în considerare la acea vreme. Surse au declarat pentru România TV că Mitropolia a decis să îi aprobe cererea cu pricina până la reevaluarea de anul viitor.

„I-a multumit lui Dumnezeu ca oamenii inteleg ca nu e vinovat precum il acuza altii. Daca Dumnezeu a vrut sa il treaca prin episodul asta, poate ca e spre binele dansului. A spus: „Daca Dumnezeu mai are nevoie de mine sa il slujesc, imi va ridica caterisirea. Pe Dumnezeu nu poate sa mi-l ia nimeni si imi petrec viata cum imi va fi randuit„”, a declarat Mariana Mirea, o apropiată a fostului preot într-o intervenţie la România TV.