Răsturnare de situație la SRI! Află rezultatul anchetei în cazul lui Coldea!

6
coldea

Răsturnare de situația în cazul anchetei fostului adjunct SRI, Florian Coldea. În urma anchetei interne, Coldea a fost nevinovat şi repus în funcţie, însă acesta a cerut să fie trecut în rezervă, pentru a nu afecta imaginea instituţiei. Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, a confirmat că Administraţia Prezidenţială a primit documentele cu privire la trecerea în rezervă a generalului Coldea. Şeful statului urmează să ia o decizie în acest sens. “În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Citește și: Băsescu dă cărțile pe față! Află cum a fost înregistrat fostul președinte!

„Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

Citește și: Percheziții de amploare în Argeș! Prejudiciu de milioane de euro!

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

Citește și: Bugetul de stat pe 2017, în chinurile facerii. Lovitură pregătită de Dragnea, dedicată lui Iohannis

SRI îşi reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate naţională şi protejarea cetăţenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”, precizează SRI.