Răsturnare de situaţie! Pe cine vrea PSD candidat la alegerile prezidenţiale!

DISTRIBUIȚI
psdsigla14

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, este de părere că desemnarea lui Liviu Dragnea drept candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2019 ar fi o greșeală comparabilă cu susținerea lui Geoană în 2009. Candidatul trebuie să fie persoana care stă cel mai bine în sondaje, susține Nicolicea, adică primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Cred că este evident că nominalizarea trebuie să fie Gabriela Firea”, a declarat Nicolicea la Antena 3. Întrebat dacă Liviu Dragnea nu va fi deranjat de o astfel de nominalizare, deputat PSD a răspuns: „Nu cred, pentru că Liviu Dragnea este un om pragmatic.”

„Cred că experimentul Geoană ne-a lecuit”, a adăugat Nicolicea, făcând trimitere la faptul că Mircea Geoană nu stătea bine în sondaje la momentul desemnării. „Doamna Firea este un foarte bun războinic electoral. Lansarea unui candidat nu se face la Forumul Agricultorilor, cum a fost lansat Geoană”, a mai precizat Eugen Nicolicea.

Luni seara, după ședința Comitetului Executiv al PSD, Niculae Bădălău, numărul 2 din partid, a susținut nevoia organizării unui Congres pentru desemnarea candidatului la prezidențialele din 2019. Bădălău a mai susținut că Dragnea ar avea prima șansă. În replică, președintele PSD a declarat că partidul nu trebuie să-și desemneze încă un candidat, pentru că „în trei luni dispare”.