Război între PSD şi… PSD! „Ciocniri” dure între liderii de organizaţii!

5

PSD a ajuns în ultima perioadă să îşi facă singur opoziţie. Social democraţii au intrat în război pentru a prinde un post de vicepreşedinte la nivelo naţional. Şi asta nu oricum… Nu apar cu declaraţii tendenţioase la adresa contracandidaţilor, ci încearcă să se apropie de liderul Liviu Dragnea pe ultima sută de metri.

Din Argeş va candida senatorul Şerban Valeca, iar principalul său contracandidat este liderul social democraţilor din Dâmboviţa adrian Ţuţuianu. Încă de când cei doi au anunţat că vor intra în cursa pentru un post de vicepreşedinte, pesediştii au început să se împartă între cele două tabere. Este adevărat că Ţuţuianu pleacă cu un dezavantaj major, fiind unul dintre susţinătorii fostului premier Mihai Tudose, dar nici Valeca nu este mai presus.

Social democratul argeşean a fost uitat de organizaţia centraşă de fiecare dată când au fost puse la bătaie posturi de miniştri sau de secretari de stat. Mai mult, nici organizaţia judeţeană nu prea vede cu ochi buni candidatura lui Şerban Valeca din cauză că de când a preluat şefia, susţin unele persoane, şi-a văzut propriul interes, iar ceea ce au vrut membrii, nu prea a mai contat.

În acelaşi timp, edilii PSD sunt de părere că acest Congres este mai mult un circ, iar criteriile pentru candidaturi au fost făscute cu „dedicaţie”. Mai exact, PSD, ca şi Coaliţia pentru Familie, doresc să meargăîn tandemul bărbat-femeie şi nu pe criterii de personalitate sau de influenţă la nivel central.

Ne rămâne să vedem dacă Congresul de sâmbătă se va transforma într-un veritabil circ sau social democraţii se vor alinia în faţa lui Liviu Dragnea ca nişte soldăţei.