Război total în USR după alegeri!

8
USR

Cu un scor mult sub estimările din propriile sondaje, USR-ul lui Nicuşor Dan e în fierbere. Miezul gâlcevei: banii şi şeful de campanie, Matei Păun, pe care soţul lui Clotilde Armand l-a acuzat că a dus o campanie de „denigrare şi sabotaj” faţă de aceasta şi că „a asociat imaginea USR cu activiştii LGBT şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el”. După aproape o zi de tăcere, Clotilde Armand a declarat miercuri seara că nu este de acord în totalitate cu acuzaţiile formulate de soţul ei, explicând că problemele sunt legate de faptul că au fost foarte puţini bani care au fost alocaţi de echipa de campanie cum au crezut ei, insuficient de transparent. Ea a admis totuşi că Matei Păun este cel mai detestat om din USR la acest moment pentru că cei din partid vedeau campania ”ún pic altfel”.

”În niciun caz nu ne rupem şi suntem ce am spus că suntem mereu. Avem în ADN transparenţa. Lucrurile din familie chiar le lăsăm în mod transparent să iasă în spaţiul public. Se poate explica absolut tot”, a spus ea.

Ea a arătat că problema în această campanie a fost că USR nu a avut bani şi a fost o luptă pentru puţinii bani donaţi. ”Unii au vrut bani pentru promovarea paginilor lor de Facebook, nu s-a putut, au fost frustrări acumulate şi o luptă pentru puţinii bani primiţi. Am fost un partid low-cost şi mulţi au fost frustraţi de cum puţinii bani au fost folosiţi pentru unele lucruri sau pentru altele”, a relatat Clotilde Armand.

Ea a accentuat că membrii au fost supăraţi ”foarte tare” pe tema sondajului din campanie care cota partidul la 19%.

”Nu ştiu de ce nu a ieşit o cifră…Eu nu am crezut în acest sondaj, nu vroiam să se facă public…El (Sergiu Moroianu, n.r.) e supărat că puţinii bani pe care i-am avut i-am folosit la un sondaj care ne-a dezamăgit foarte tare”, a dezvăluit liderul USR pe această temă.

Ea a mai susţinut că s-a creat şi o anumită confuzie în partid rezultată din faptul că unii au crezut că întreaga echipă de campanie este plătită când, de fapt, doar unii din staff erau plătiţi, iar mandatul echipei nu a fost suficient de concret.

”Echipa de campanie a alocat banii cum au crezut ei. Mulţi am fi vrut ca banii să fie împărţiţi complet democratic. Nu sunt de acord cu tot ce spune soţul meu. Eu simt aici că el a suferit…el vroia o transparenţă absolut totală în cheltuirea banilor, vrea un echilibru ideologic un pic diferit, e nemulţumit. Sunt probabil şi alţii nemulţumiţi, o să ieşim din această criză mai puternici, mai uniţi”, a povestit Clotilde Armand.

Ea a adăugat că Matei Păun este cel mai detestat om din USR la acest moment pentru că cei din partid vedeau campania ”ún pic altfel”, dar a recunoscut că a fost nemulţumită de alegerile echipei de campanie în privinţa celor care să prezinte mesajul partidului la televiziuni.

Clotilde Armand a calificat scandalul creat de soţul ei drept o greşeală şi a precizat că acesta a postat pe Facebook înainte să discute cu ea şi cu cei din partid, iar lucrurile să se clarifice.