Razie in restaurante și discoteci. Amenzi de sute de milioane de lei!

6
razie, cluburi, discoteci, arges, amenzi, munca_la_negru

Mulţi patroni de restaurante din Piteşti au fost luaţi la puricat în ultima perioadă de inspectorii ITM Argeş. Dintre aceştia cunoscutul afacerist argeşean, patronul fabricii de produse alimentare AS Food Ind de pe Depozitelor, care recent şi-a deschis şi restaurant Dumbravei dar şi patronul pub-ului Old School din centrul oraşului. În urma controalelor efectuate neregulile au fost pe măsură.

 

Toate barurile din centrul oraşului luate la puricat

Pe lângă controalele pe care le efectuează în diverse domenii de activitate, inspectorii de muncă au efectuat, în ultima perioadă mai multe controale la restaurantele şi terasele din judeţ. Au fost controlate toate restaurantele din centrul oraşului, restaurant Dumbravei deschis recent dar şi o discotecă din Călineşti. La restaurant Dumbravei, care îi aparţine patronului As Food, fabrica de produse alimentare de pe Depozitelor, inspectorii de muncă au găsit două persoane care munceau la negru. Aceştia nu aveau niciun fel de forme legale de angajare, iar în urma controlului reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu suma de 20.000 lei. Dacă pe centru majoritatea patronilor se pare că s-au conformat şi nu mai practică munca la negru, mai sunt şi excepţii. Din cele 12 baruri controlate, la unul singur au fost găsite nereguli. Este vorba despre pub-ul Old School unde a fost găsită o persoană care muncea fără a avea întocmite forme legale de angajare. În urma neregulilor descoperite, reprezentantul societăţii a fost amendat cu 10.000 lei.

 

Control cu Jandarmeria şi Poliţia la o discotecă din Călineşti

Nici barurile sau discotecile din judeţ nu au scăpat de controalele inspectorilor de muncă. Astfel că, săptămâna trecută inspectorii de muncă împreună cu Poliţia, Jandarmeria şi comisarii OPC Argeş au efectuat un control de noapte la o discotecă din Călineşti. Este vorba de o discotecă care funcţionează pe firma Rosy Com Impex. Din surse demne de încredere din interiorul Poliţiei, se pare că acest control a fost organizat noaptea tocmai la recomandarea Poliţiei şi Jandarmeriei, deoarece aveau informaţii că la acea discotecă se consumă droguri. Numai că, în acea noapte nu au fost găsite în interiorul discotecii astfel de substanţe. În schimb, inspectorii ITM Argeş au descoperit o persoană care muncea la negru, patronul societăţii find sancţionat cu suma de 10.000 lei. În continuare inspectorii de muncă anunţă intensificarea controalelor efectuate cu scopul de a diminua şi chiar combate fenomenul de muncă la negru.