prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Razie pe A1! Zeci de șoferi opriți-nereguli grave!

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 București-Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe acest sector de drum. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și  verificarea legalității transporturilor.

CITEȘTE ȘI: ZECI DE ACCIDENTE REGIZATE ÎN ARGEȘ! PREJUDICIU IMENS!

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei, dintre care 39 privind legalitatea transportului rutier de mărfuri și persoane, 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru conducere sub influența alcoolului, totodată fiind reținute 11 permise de conducere și patru certificate de înmatriculare.

Cinci dintre permisele reținute au fost ca urmare a depășirii cu mult a regimului legal de viteză, două dintre vitezele înregistrate de aparatele Radar fiind de peste 200 km/h.

Au fost depistați si trei conducători auto care au condus sub influența alcoolului, fiind intocmit un dosar penal și reținute permisele de conducere. Totodată, au fost depistați și conducători auto care au circulat nejustificat pe banda de urgență sau care au condus pe sensul opus de mers și față de aceștia fiind dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce. De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier, conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

A zburat cu 207 km/h pe Autostradă

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 25 de ani, din Popești-Leordeni, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe A1, km. 91, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 207 km/h (cu 77 km/h mai mult decât limita legală). Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Beat la volan pe A1

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 31 de ani, din Săceni, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe A1,  în timp ce se afla sub influența alcoolului. Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs