Reacție de ultimă oră după refuzul lui Iohannis de a-I numi pe Drăghici și Vasilescu! „Eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă!”

5
Mircea Draghici

Deputatul Mircea Drăghici a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea sa în funcție. Demnitarul argeșean a venit cu argumente concrete, prin care a arătat de ce această tergiversare este o greșeană.

Principalele motive au fost autostrada Pitești – Sibiu, Drăghici fiind deputat de Argeș, iar Iohannis fiind fost primar al Sibiului și drumul expres Pitești – Craiova, care ar fi devenit realitate cu o colaborare interministerială cu Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei.

„Păcat, domnule Președinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie! Dumneavoastră ați fi dat un semn de normalitate și ați fi arătat că doriți să colaborați, iar eu aș fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru țară.

Din păcate, ați ales altceva! Ați ales să refuzați, fără nicio rațiune, fără nicio logică, fără să faceți o analiză!

E păcat, domnule Președinte Iohannis, să veniți după atât timp să spuneți că echipa dumneavoastră nu a terminat analiza asupra numirilor. Dacă nu ați terminat analiza asupra numirilor, cum ați putut refuza?!

Îmi permit să vă spun însă, unde ați greșit prin acest refuz. Ambii, și eu, și dumneavoastră, eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă! De asemenea, Olguța Vasilescu și cu mine am fi fost cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Craiova printr-o autostradă, amândoi din pozițiile de ministru pentru care am fost propuși.

Și, domnule Președinte Iohannis, amândoi, și eu, și dumneavoastră, eram exact persoanele potrivite așa încât unul să ceară spre aprobarea CSAT o strategie de diminuare a vulnerabilității naționale în infrastructura rutieră și de transport la care am lucrat, iar celălalt sa o pună pe ordinea de zi spre aprobare. Sunt convins că puteam astfel debloca cu celeritate investițiile și achizițiile publice.

Și sunt doar câteva argumente pentru care refuzul nu poate fi unul de oportunitate” a postat Mircea Drăghici pe Facebook.

Mai mult, în ultima perioadă Mircea Drăghici a fost atacat în presa centrală în care era acuzat de mai multe lucruri, care au fost infirmate ulterior de organelle judiciare competente.

„Și dacă am terminat cu oportunitatea, să vorbim și despre legalitate. Probabil că o să motivați că sunt un penal de rang înalt, așa cum tot spuneți și despre ceilalți colegi din PSD și așa cum s-au străduit procurori de pe lângă ÎCCJ să demonstreze pe repede-înainte în această perioadă.

Așa cum ați arătat prin acțiunile și declarațiile din ultimul timp, domnule Președinte, nu binele României și proiectele pentru țară sunt prioritatea dumneavoastră. Ci, așa cum v-ați și început declarația de astăzi, interesul dumneavoastră este pur politic și electoral. Iar românii vor vedea cum sacrificați progresul țării pentru miza personală a unui nou mandate” a mai spus Drăghici.