Reacție dură după moartea primarului de la Domnești! „Aștept ziua când vom ciocni paharele la moartea unui cunoscut!”

DISTRIBUIȚI
reactie inmormantare nicolae smadu

Viceprimarul comunei Bascov a avut o reacție dură după înmormântarea edilului Nicolae Smădu. Gheorghe Nedelea a criticat comportamentul persoanelor prezente la funeraliile edilului, considerând că „ ameni bine cunoscuți, oameni publici, oameni cu funcții, oameni prezenți la funeralii se comportau într-un mod bizar, dialogau de multe alte probleme și teatralizau compasiunea față de răposat”. 

„As fi vrut sa tac! Instinctul m-a provocat ca la o zi dupa inmormantarea primarului de la Domnesti, Nicolae SMADU, un bun si vechi prieten, sa-mi exprim o parere! Am renuntat. Azi, ramas cu propria-mi framantare, revin si va evoc o simpla parere personala si am convingerea ca nu ma insel! Foarte multi dintre noi, in diverse ocazii avem o atitudine ciudata, avem comportament straniu, judecam ambiguu… Revenind, am simtit in jurul meu, in acele grele clipe in care decedatul era inconjutrat de sute de oameni, sa spunem, nu doresc a generaliza, dar mare parte erau total lipsiti de compasiune si aproape ca uitasera pe moment pentru ce au venit la un astfel de eveniment nefericit! Imi cer iertare, am vazut oameni bine cunoscuti, oameni publici, oameni cu functii, oameni prezenti la funeralii care se comportau intr-un mod bizar, dialogau de multe alte probleme si teatralizau compasiunea fata de raposat! Nu e prima oara cand mi se intampla! Noi, am ajuns in faza in care chiar la funeraliile unui apropiat sau cunoscut, sa ne abtinem cu greu sa nu radem, sa nu glumim, sa nu barfim, etc. Stiu un lucru: daca ai plecat pe drum, sa-ti iei un ultim bun ramas de la cineva, drag, cunoscut sau necunoscut, atunci fii domnule compatibil si empatic cu suferinta familiei indoliate si nu te mai prezenta acolo de fatada, sa bifezi prezenta…fii sobru, serios si roaga-te pentru decedat, mergi pana la groapa, apoi, treaba fiecaruia, ramai sau nu la pomana, daca nu, du-te acasa cu constiinta impacata si sufletul linistit ca ti-ai facut o datorie crestineasca in fata Divinitatii si propriei identitati! Si inca ceva! Am ajuns sa facem pomeni, cu meniuri apropiate de nunti si cu bautura pe masa, la discretie. Sunt oameni care pleaca de la inmormantarea unui semen de-al lor, in stare bahica, ghiftuiti si insensibili! Astept ziua, cand vom ciocni paharele la moartea unui cunoscut si cred ca nu suntem prea departe…” a scris viceprimarul Gheorghe Nedelea.

Vă reamintim că în urmă cu o săptămână edilul de la Domnești, Nicolae Smădu, s-a stins din viață într-un spital din București după ce a suferit un atac cerebral.