Recomandările Federației Române de Diabet. Cum să îți crești imunitatea dacă suferi de această boală!

0

S-a discutat foarte mult pe idea că persoanele care suferă de diabet sunt mult mai predispose la îmbolnăviri, motivul principal fiind imunitatea scăzută pe care o au. Medici recunoscuți au afirmat că persoanele care nu ţin sub control diabetul sunt mai susceptibile să se infecteze cu noul coronavirus şi să dezvolte complicaţii severe. În plus, diabetul este frecvent asociat şi cu alte afecţiuni, precum obezitatea sau hipertensiunea, dar şi cu un risc mai crescut de infecţii de orice fel.

De aceea, diabeticii trebuie să fie foarte atenţi la alimentaţie şi să evite sedentarismul în această perioadă de pandemie de coronavirus.

Distribuie prietenilor

Federaţia Română de Diabet a elaborat un ghid util pentru persoanele diabetice în acest context, care cuprinde atât informaţii privind alimentaţia diabeticilor pentru întărirea sistemului imunitar şi stabilizarea glicemiei, cât şi exemple de exerciţii fizice care ajută la scăderea sau menţinerea greutăţii corporale.

Alimentaţia sănătoasă este o componentă esenţială în managementul diabetului. Prin urmare, este important ca persoanele cu diabet să aibă o dietă variată şi echilibrată pentru a-şi menţine nivelul glicemiei stabile şi pentru a-şi îmbunătăţi sistemul imunitar.

Activitatea fizică regulată este foarte benefică pentru populaţia generală şi chiar mai mult pentru persoanele care trăiesc cu afecţiuni cronice precum diabetul. Activitatea fizică zilnică este o parte integrantă a managementului diabetului, contribuind la menţinerea glicemiei la nivelurile recomandate.