Rectorul Chirleșan: „Decât să reparăm Casa Universitarilor, sunt mult mai ispitit să facem o parcare”

190

Casa Universitarilor este la un pas să se dărâme, iar rectorul Universității din Pitești vrea parcare! Dumitru Chirleșan a uitat promisiunile de la începutul mandatului și, acum, lasă clădirea de pe strada Eroilor să se degradeze, poate, poate o să se dispară de la sine la un moment dat.

„Mă duc la minister, dorm pe preș și mă rog să ne finanțeze parcarea”

Locurile de parcare pentru studenți și profesori sunt o prioritate pentru actuala conducere a Universității din Pitești. Rectorul Dumitru a declarat că va face demersuri aprige, inclusive „va dormi pe preșul” ușii ministrului pentru a obține finanțare pentru construcția parcării de lângă Rectorat.

„Avem o situație foarte ciudată. Dacă îmi aprobă vreun ministru, nu știu care e ăla, construcția parcării de la Rectorat, eu voi lansa achiziția. Între a repara Casa Universitarilor, la care repede nu i-aș găsi o utilizare, sunt mult mai ispitit să facem o parcare. Încă aștept să treacă ziua de joi. După aștept să văd ce ministru vom avea. De atunci mă duc la minister, dorm pe preș și mă rog să ne finanțeze parcarea. La Casa Universitarilor avem totul gata, caietul de sarcini, doar să lansăm licitația. Campusul din Târgul din Vale trebuie sa fie gata și după vom vedea” a spus Chirleșan.
Planuri de renovare… idei de campanie

Deși în 2016, rectorul Chirleșan se lăuda că va atrage fonduri europene pentru reabilitarea Casei Universitarilor, acum acele declarații au rămas un simplu plan de campanie pentru viitorea candidatură șefia instituției.

„O să facem un audit tehnic al clădirii să vedem cât ne va costa renovarea. Nu văd capătul lucrării repede, dar am avut discuții pentru a pune pe picioare Casa Universitarilor. Vrem să o readucem la vechea glorie și să ne folosim de ea pentru diferite evenimente ale Universității din Pitești.” spunea Dumitru Chirleșean în 2016.

Casa Universitarilor a devenit Casa Boschetarilor

Clădirea de pe strada Eroilor a ajuns în stadiul actual după ce fostul rector Gheorghe Barbu a lăsat-o sub comanda lui Daniel Otobîcu, care a transformat-o într-o veritabilă cârciumă. După ce Daniel Otobîcu a preluat clădirea în care a funcționat Casa Universitarilor, acesta a făcut modificări care au avut drept rezultat slăbirea structurii de rezistență.

Mai mult decât atât, lucrările pe care le-a făcut Otobîcu au fost fără autorizație. După ce Universitatea a intrat în posesia clădirii în 2013, din cauza lipsei de fonduri, a ajuns în paragină devenind un loc ideal pentru oamenii străzii și maidanezi. Potrivit rectorului Dumitru Chirleșean, în această perioadă, pe lângă faptul că în momentul în care Daniel Otobîcu a renunțat la locație și a plecat cu ornamentele din lemn și cu alte elemente ale clădirii, oamenii străzii au valorificat ce au apucat.

Astfel, se pare că rectorul Dumitru Chirleșan și conducerea UPIT așteapă ca natura să își spună cuvântul, iar Casa Universitarilor să dispară de la sine.