Referendumul pentru dizolvarea CL Ștefănești nu va exista! Primărița nu știe ce vorbește!

2
Primăriţa Ioana Jenica Dumitru

Primărița orașului Ștefănești vrea să scape de consilierii locali „incomozi” și a început demersurile pentru a dizolva Consiliul Local. În schimb, toată acțiunea se va dovedi un eșec total, și asta pentru că Ioana Jenica Dumitru nu știe ce vorbește.

Deși s-a apucat de ieri să strângă semnături prin orașul Brătienilor, primărița are cele mai mari șase să rămână cu „buza umflată”. Potrivit legislației în vigoare, pentru dizolvarea unui consiliu local trebuiesc întrunite cumulativ mai multe condiții, fapt confirmat și de președintele interimar PSD Ștefănești.

„Doamna primar poate să iniţieze ce vrea. Doar că trebuie ştiut că, pe lângă cele peste 3.000 de semnături, trebuie să mai fie îndeplinite nişte condiţii: dacă două luni la rând nu se întruneşte CL, la şedinţele ordinare sau dacă în trei luni nu se adoptă nicio hotărâre, ceea ce nu este cazul” a declarat deputatul Nicolae Velcea.

Mai mult, toată acțiunea a fost făcută pe la spatele conducerii PSD și a Prefecturii Argeș. Mai exact, nici Nicolae Velcea, președintele interimar PSD Ștefănești, nici prefectul Emilian Dragnea nu au știut de „campania” primăriței Ioana Jenica Dumitru, ambii aflând din presa locală.

Edilul orașului Ștefănești a anunțat de săptămâna trecută că se va apuca să strângă semnături pentru dizolvarea Consiliului Local. Și asta pentru că a convocat o ședință extraordinară cu un punct pe ordinea de zi pentru premierea unui elev, proiect care în mod normal se votează în ședințele ordinare. Dar, cea mai mare supărare a primăriței a fost că aleșii locali nu au venit, și asta în condițiile în care ședința a fost anunțată de pe o zi pe alta. Din câte se pare, Ioana Jenica Dumitru nu a luat în calcul faptul că aleșii au un loc de muncă la care trebuie să se ducă și nu pot lipsi când aceasta are chef de ședințe.