Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric! Explicația BOR

Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a vorbit la Digi 24 despre faptul că Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric, fapt ce i-a nedumerit și chiar revoltat pe mulți români.
Acesta a precizat că ora 18.45 (ora începerii slujbei de înhumare) era una normală… pe timp de vară, fiind lumină, dar „iarna… ziua e mai scurtă” și de aceea se va ajunge la această situație inedită pentru o înmormântare.
Tot românii se mai întreabă și de ce nu poate fi canonizat Regele Mihai I. Iată poziția Bisericii Ortodoxe Române (BOR)!
Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost depus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne, în ziua de luni, 11 decembrie, în jurul orei 15.00.
Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Regele Mihai a decedat la reședința sa din Elveția.
La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.
Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Regele Mihai va fi adus în țară miercuri, 13 decembrie, și va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeș.
Principele Nicolae va participa la funeraliile Regelui Mihai. Totuși, relația lui Nicolae, care a trimansmis un mesaj emoționant după moartea bunicului său, cu Familia Regală a fost una tensionată în ultima perioadă. Nicolae Medforth-Mills este acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţa, la începutul lunii noiembrie, Casa Regală, printr-un comunicat de presă.
Oamenii care vor să își ia rămas bun de la Regele Mihai sunt rugați să respecte câteva reguli, potrivit programului funeraliilor publicat de reprezentanții Casei Regale a României.
Principesa Margareta a transmis un mesaj video emoționant – marți, 5 decembrie – după moartea tatălui său, Regele Mihai.
Executivul a decis, prin Hotărâre de Guvern, ca zilele de 14, 15 și 16 decembrie să fie zile de doliu național în România.
Majestatea Sa anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică, după ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmând ca prerogativele sale să fie preluate de Principesa Margareta.