Replici acide între Ducele de Albota şi Voicu de la Miceşti. Ion Dumitru: „Cursurile de pregătire sunt doar vacanţe pentru primari”

15
duce vs micesti

Ședințele de Colegiu Prefectural unde sunt prezenți edilii de la Albota și de la Micești se lasă mereu cu replici savuroase între cei doi. La ultima întâlnire a primarilor cu Instituția Prefectului și cu șefi serviciilor de deconcentrate, Ion Dumitru, edilul comunei Albota, s-a contrazis cu omologul său de la Micești, Dumitru Voicu pe propunerea CJ de a implementa un sistem de videoconferințe.

Sute de milioane din bugetul primăriilor, vacanţe la munte şi la mare

Implementarea proiectului de videoconferințe care ar reduce deplasările edililor la Pitești, dar și intrarea Ara Soft în „casa” primariilor a încins spiritele la Colegiul Prefectural. Ion Dumitru, edilul de la Albota, i-a acuzat pe omologii săi că aprobă bani pentru „așa zisele cursuri de pregătire”, care sunt defapt vacanţe pentru primari și pentru angajații primăriilor, dar, pentru un proiect nu. „Vă duceţi unde vreţi, lucraţi cu cine vreţi, este treaba dumneavoastră! Nu vreau să vă reproşez că banii pe care unii îi economisiţi aici se regăsesc în cursuri de pregătire profesională, aproximativ 600-700 de milioane lei vechi pe an, unde tot vă pregătiţi la munte şi la mare. Eu voi rămâne aici”, a afirmat Ducele de Albota. Replica primarului Voicu nu s-a lăsat prea mult aşteptată: “Întrebaţi-i de DNA, de ancheta cu cele 87 de instituţii, aşa cum se zvoneşte. Esenţa este simplă şi clară. Orice serviciu din această ţară, de la o vreme se adjudecă prin procedură. Faceţi ce vreţi, cum a spus domnul primar! Dar reţineţi ce vă spune Voicu: va plesni buboiul!”.

Primarii, acuzaţi că nu se gândesc la economii

Replicile acide au continuat, Ducele de Albota acuzându-l pe Voicu de la Micești că nu îl interesează din cauza distanței mici între comuna pe care o administrează și Pitești, dar, în același timp i-a dat peste nas cu exemplele colegilor care parcurg zeci de kilometri. „E normal să nu vrei videoconferinţă când ai şase kilometri de la Miceşti până la Piteşti, dar când vorbim de Rucăr, să treci doi munţi să ajungi la Piteşti pentru trei vorbe… Sau colegul de la Dâmbovicioara…”, a invocat Ion Dumitru distanţele lungi pe care unii dintre primarii argeşeni trebuie să le străbată pentru a ajunge la şedinţa colegiului prefectural. „Mie îmi spuneţi, cei hârşiţi în ale primăriei, că v-aţi gândit voi vreodată că aţi făcut economie?! Că dacă vă ia cineva costurile celelalte… Nici n-a început anul şi ai pus 600 de milioane la instructaj profesional, adică de două ori la munte, de două ori la mare”, a explodat Ducele de Albota. Într-un final, primarul Dumitru, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor – filiala Argeş, a admis ideea de a stabili o comisie care să negocieze cu Ara Soft costurile videoconferinţelor.