Reprezentanții OMS afirmă! Cât durează imunitatea după COVID!

0

Recent, reprezentanțșii Organizației Mondiale a Sănătății au făcut noi declarații care fac referire la imunitatea dobândită în urma infectării cu noul coronavirus. Medicul Soumya Swaminathan, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că imunitatea dată de infectarea cu noul coronavirus poate ține până la șapte luni, însă aceasta poate să dureze mai puțin în cazul persoanelor care fac forme ușoare ale bolii.

„Ceea ce ştim este că majoritatea oamenilor care fac COVID dezvoltă anticorpi. Există o diferenţă la cei care sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii. Se pare că printre ei sunt mulți care nu prezintă anticorpi detectabili.

Distribuie prietenilor

Dar aproape toți cei care fac forme medii până la severe ale bolii au anticorpi. Până acum, studiile arată că pot dura până la șapte luni, cel puţin”, a declarat Soumya Swaminathan.

Experții OMS atrag atenția că persoanele care s-au îmbolnăvir de coronavirus trebuie să fie în continuare precaute și să respecte măsurile de prevenție, precum purtarea măștii, igiena mâinilor și distanțarea socială.