Restaurantul Premier Win, amendă 20.000 lei pentru muncă la negru

Fie că vorbim de baruri sau restaurante, de spălătorii auto,construcţii, transport sau comerţ, toate firmele din judeţ au fost luate la puricat de inspectorii ITM Argeş. Motivul este unul simplu: combaterea fenomenului de muncă la negru. Şi deşi aceste controale au fost intensificate în ultima perioadă, lună de lună o mulţime de societăţi comerciale sunt sancţionate în continuare deoarece nu vor să se conformeze, să respecte legea. 

 

Firmele de transport, construcţii şi barurile- luate la puricat de inspectorii ITM

Distribuie prietenilor

De la începutul lunii octombrie şi până în prezent nu mai puţin de 24 de persoane au fost descoperite de inspectorii de muncă că munceau la negru. În urma controalelor efectuate de aceştia amenzile au fost usturătoare. Deşi controalele au fost intensificate în ultimul timp, deşi amenzile sunt usturătoare iar reprezentanţii societăţilor comerciale pot risca să facă chiar şi ani grei de închisoare, se pare că aceştia nu se sperie şi nu doresc să intre în legalitate. Astfel că în luna octombrie, în cadrul campaniei pe zilieri au fost efectuate 48 de controale în urma cărora au fost aplicate 12 sancţiuni. Au fost descoperite şi trei persoane care munceau fără forme legale la societăţile Adcon Prest Star şi Prima Agri Prod, valoarea amenzilor aplicate în aceste situaţii ridicându-se la suma de 30.000 lei. Deasemenea, tot în luna octombrie la societatea Premier Italian Quality, restaurantul Premier Win, au fost descoperite două persoane care munceau la negru, patronul societăţii fiind sancţionat cu 20.000 lei.Şi SC Gabor Mate , firmă de construcţii a fost amendată cu 40.000 lei de inspectorii ITM pentru găsirea a patru persoane care munceau fără a avea întocmite niciun fel de forme legale, iar Mavi Diam Instal a fost amendată cu 30.000 lei pentru găsirea a trei persoane care munceau la negru. Şi SC Magazin, un aprozar de legume şi fructe din Nord, zona Praxis a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru o persoană la negru, la fel şi Stam Sistems Industries, firmă de construcţii

Patru accidente de muncă în luna octombrie 

 Nici accidentele de muncă nu ne-au ocolit judeţul luna aceasta.  O persoană angajată la SC Amic Transport Srl a murit săptămâna trecută în accidentul de la Băiculeşti. Este vorba despre şoferul microbuzului, în total a fost vorba de trei persoane decedate, şoferul şi doi pasageri. Şi SC Eliton SRL este pe masa inspectorilor ITM, o persoană de la această firmă murind în accident de circulaţie în Olanda. Şi un angajat al Automobile Dacia  a decedat luna aceasta în timp ce mergea la serviciu. Deasemenea, o asistentă angajată a Spitalului Judeţean a murit în timpul programului. Femeia, în vârstă de 63 de ani, a făcut infarct şi a decedat, colegii de serviciu, medici de profesie nemaiputând-o salva. În momentul de faţă toate accidentele de muncă din luna octombrie sunt în cercetare.