Reținuți de polițiști. Măsluiau aparatele de jocuri de noroc

79

Doi bărbați, unul de 40 de ani din Pitești și altul de 55 de ani din Câmpina au fost reținuți pentru 24 de ore, pe 12 februarie,  de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cei doi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic, precum și de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de șansă și metodelor de selecție al aparatelor de jocuri de noroc. Mai precis, bărbații măsluiau aparatele de păcănele.

Aceștia au fost prinși în flagrant de polițiști. Bărbații acționau în săli de jocuri din mai multe județe. „Pentru probarea activității infracționale, în seara zilei de 11 februarie, pe raza județului Timiș, a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant a celor două persoane în cauză, în timp ce se aflau într-o sală de jocuri, unde unul dintre cei doi realizase un câștig de peste 15.000 de lei prin utilizarea acestor metode”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Prejudiciu de 85.000 de lei

„Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna martie 2017 până în prezent, cei doi bărbați, cu ajutorul unei alte persoane, precum și complicitarea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat șansele de câștig ale unor aparate de jocuri de noroc, obținând câștiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei”, au mai arătat reprezentanții IPJ Argeș.

Totodată, pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 12 februarie a.c., au fost realizate patru percheziții domiciliare, la locuințele celor în cauză, din Pitești, județul Argeș, respectiv Câmpina, județul Prahova. Cu ocazia activităților au fost descoperite și ridicate sume de bani și bunuri, constând în sumele de aproape 18.000 de lei, peste 1500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căști bluetooth, suporți de memorie, dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc.

Bărbații urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here