Revine scandalul permiselor în Argeș! 70 de persoane aduse la audieri!

Scandalul permiselor revine în Argeș. După ce în urmă cu doar câțiva ani, Argeșul a fost în centrul atenției în ceea ce privește arestările în masă de la permise, în cursul zilei de ieri au avut loc alte descinderi –subiectul fiind legat tot de permise.

Nu mai puțin de 40 de percheziții au avut loc ieri. Peste 50 de persoane sunt acuzate că obțineau permis de conducere fals în străinătate, după care veneau în România să îl schimbe cu unul valid. Aceste situații s-au întâmplat și în Argeș, la Serviciul Permise, unde mai multe persoane au venit și au depus documente pentru preschimbarea permisului. În realitate, aceste persoane nu dăduseră niciodată examen pentru obținerea unui permis, ele deținând un permis fals eliberat în străinătate.

„La data de 14 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, efectuează 41 de percheziții domiciliare și pun în executare 48 de mandate de aducere.

Distribuie prietenilor

Activitățile se desfășoară în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și în municipiul București, în cadrul unui dosar penal ce vizează implicarea mai multor persoane în obținerea ilegală de permise de conducere româneşti, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorităţi din alte state.

Acțiunea reprezintă o continuare a activității din data de 8 iulie a.c., (dată la  care au fost puse în executare 61 de mandate de percheziție domiciliară și 79 de mandate de aducere), ancheta fiind inițiată, în luna martie 2020, în Ploiești și fiind apoi extinsă în mai multe județe ale țării și în municipiul București.

Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, în județele Dâmbovița, Ilfov și în municipiul București, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, compus inițial din 9 membri (cetățeni români și străini), la care ulterior au aderat și alți cetățeni români. Grupul ar fi fost profilat pe săvâşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum și infracțiuni de fals și de corupție”, se arată în comunicatul Poliției Române.