Revine șpaga pentru permis! Ce sumă plăteau argeșenii pentru un document fals!

În urma perchezițiilor de ieri, în scandalul permiselor false, s-a aflat care este spaga pe care oamenii o dădeau pentru obținerea unui astfel de document. Nu mai puțin de 3000 de euro trimiteau în străinătate, în contul unor persoane, pentru obținerea unui permis fals pe care, mai apoi, depuneau acte și îl schimbau, cu unul valid. Concret, persoanele interesate să obţină ilegal permis de conducere puneau la dispoziţia membrilor grupării datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor.

Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetăţenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti contra sumei de 3.000 de euro/permis. Până în prezent au fost identificaţi peste 50 români care fie au obţinut permise româneşti, fie au depus documentele pentru preschimbarea lor. Astfel de situații au fost întâlnite și în Argeș.

Permisele false emise în străinătate erau ”validate” pe bani în România

” Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, în județele Dâmbovița, Ilfov și în municipiul București, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, compus inițial din 9 membri (cetățeni români și străini), la care ulterior au aderat și alți cetățeni români. Grupul ar fi fost profilat pe săvâşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum și infracțiuni de fals și de corupție.

Scopul grupului l-ar fi reprezentat obținerea de venituri ilicite, prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competențele necesare obținerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere ar fi pus la dispoziția membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în străinătate, pentru întocmirea permiselor.

Ulterior, documentele realizate fraudulos ar fi fost expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora s-ar fi prezentat la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis ar fi fost de aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați”, se arată în comunicatul Poliției Române.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.