Revine TAXA AUTO: Şoferii vor plăti sume mari în fiecare an

DISTRIBUIȚI

Guvernul pregăteşte o nouă taxă auto, care nu va fi plătită la înmatriculare, ci va fi sub forma unei taxe anuale. Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto, și va fi percepută anual, urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al autovehicului, informează profit.ro.

Pe baza acestui sistem, proprietarii mașinilor cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro, de exemplu, vor plăti o taxă anuală substanțială, de circa 200 euro/an, iar cei care dețin mașini cu norma de poluare Euro 5 și Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an, indică președintele Asociației Societăților de Service Auto, Cristian Muntean, citând cifre aflate în analiză și obținute din interiorul Ministerului Mediului, care pregătește noua taxă auto.

Noile taxe sunt prevăzute să fie introduse pe parcursul anului viitor. Guvernul a început să pregătească noua taxă auto pornind și de la argumentul că eliminarea taxei de timbru a accelerat creșterea importurilor de mașini rulate, mai notează sursa citată.