Revoltă la Coremi! Rromii cer schimbarea lui Nicolae Pavel – Video

DISTRIBUIȚI
Coremi, pitesti, arges, tigani

Scandalurile dintre rromii de la Coremi și administratorul Nicolae Pavel se țin lanț. În cursul acestei diminețe, locatarii blocului au ieșit în curtea imobilului și au cerut ca de acum în colo să plătească utilitățile direct la Primărie și schimbarea lui Nicolae Pavel din funcția de administrator. Rromii din blocul situat lângă Petrochimie sunt agresați fizic și verbal de către Nicolae Pavel, fapt susținut și de zecile de sesizări depuse la Primărie și la Poliție și de cele două dosare penale deschise la Secția de Poliție Nr. 4 din Pitești. Mai mult decât atât, administratorul a mai fost acuzat de chiriași că împarte locuințele sociale după bunul plac și pretinde chirii pentu acestea, chiar dacă, printr-o hotărâre  a Consiliului Local Pitești este prevăzut faptul că persoanele care locuiesc acolo sunt scutite de plata chiriei. 

„Nu îl mai vrem pe Pavel!”

După ani de zile în care Nicolae Pavel a administrat blocul Coremi după bunul plac, rromi cer ca acesta să fie demis. Cu mic, cu mare, țiganii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea din funcția de administrator al lui Pavel din cauza modului în care se comportă cu ei. „Ne amenință, ne înjură, ne bate copiii. Pavel ne ia camerele, ne oprește curentul când vrea” spun locatarii nemulțumiți. Mai mult decât atât, acești mai spun că în momentul în care s-au mutat, liderul rromilor le-a cerut bani pentru locuință. „I-am dat 25 de milioane ca să îmi încheie contractul. Acum când vede că poate face bani ne mută unde vrea el. La o familie a spart ușa și a schimbat butucul. Nu mai putem!” a spus alt locatar nemulțumit.

 http://youtu.be/3jx2cgMutPs

Pavel a desființat scara de incendiu

După spusele locatarilor din blocul Coremi, administratorul Nicolae Pavel a desființat scara de incendiu pentru a face mai multe locuințe sociale, astfel încât să poată câștiga mai mulți bani de pe seama chiriașilor. „Dacă o să fie un incendiu, ardem mai rău ca ăia din Colectiv. Pavel ne-a cerut 500 de lei pentru balcoane și pentru a face toaletele. Dar noi nu beneficiem de nimic pentru că tine apa închisă să nu îi deranjeze pe aia ai lui de la parter” spune un chiriaș. 

Pavel se consideră pe propria moșie din 2003

Calvarul rromilor a început după ce în anul 2003, Consiliul Local Pitești a dat în folosință Comunității de Etnie Rromă, al cărui președinte este Nicolae Pavel, blocul cumpărat de la Coremi cu un an înainte. În anul 2005, o nouă hotărâre a Consiliului Local Pitești prevedea prelungirea dării în folosință a clădirii până în anul 2023, astfel încât rromii să poată accesa fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea imobilului. După ce Nicolae Pavel s-a văzut cu imobilul în administrare, acesta a început să se considere pe propria moșie cu toate că și în momentul de față, blocul Coremi se află și în administrarea Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Public condus de Constantin Zichil. Mai mult decât atât, contractele de închiriere încheiate între Nicolae Pavel și chiriași ar trebui supervizate de Primărie, lucru ce nu îl încurcă pe liderul rromilor să ceară bani pentru locuințe, chiar dacă acestea sunt date în folosință gratuită de către municipalitate, chiriașii fiind obligați doar să plătească utilitățile. (A.V.)