Revoltă la Salpitflor! Șef de sector, patron, proprietar de apartament și deținător de locuință de serviciu

DISTRIBUIȚI
salpitflor, pitesti, salubritate, locuinte_serviciu

Din ciclul ”cum trăiesc unii șmecheri pe banii noștri, păcălind statul”, vă relatăm o situație de-a dreptul revoltătoare care se petrece în curtea unei societăți aflate în subordinea Primăriei Pitești.  Cazul se întâmplă la Salpiflor Pitești și a iscat deja revolta salariaților care au venit în val la sediul redacției noastre pentru a-și expune nemulțumirea. Din informațiile oamenilor, am aflat cum a ajuns un șef de sector la Secția Salubritate să beneficieze de locuință de serviciu, în care n-a locuit niciodată, în condițiile în care, atenție, deține deja un apartament în cartierul Prundu, plus că este și patron de firmă!!!! Asta în contextul în care alți salariați de la Salpitflor, cu nevoi speciale, așteaptă la coadă, pentru că nu există locuințe libere, să primească și ei o casă de serviciu, în condițiile legii. 

Apartament cu două camere, la schimb cu garsonieră

Cristian Stoica este personajul principal în toată această poveste. Este șef de sector la Salubritate, asociat la o spălătorie amplasată pe varianta Prundu-Craiovei, culmea chiar în zona sa de curățenie, și proprietarul unui apartament cu trei camere în Prundu, în care, de altfel, locuiește. Din acuzele aduse de unii salariați de la Salpitflor, Cristian Stoica a deținut, tupeu de golan, până în urmă cu 4 ani chiar un apartament cu două camere, la Coremi, obținut sub formă de locuință de serviciu. Când a început răzmerița în interiorul societății, omul nostru a încercat cumva să-și piardă urma. A făcut schimb de locuințe cu o colegă de serviciu. Adică a renunțat la apartamentul cu două camere în schimbul unei garsoniere, tot la Coremi. 

N-a stat niciodată în locuința de serviciu

Fie că vorbim de apatmanetul cu două camere, fie că vorbim de garsonieră, Cristian Stoica n-a stat niciodată în locuința de serviciu. Susțin asta alți angajați de la Salpitflor, care dețin locuințe sociale la Coremi. ”Nu l-am văzut niciodată pe aici. El stă în apartmaentul proprietate personală, din cartierul Prundu. Din câte am aflat, în garsoniera primită drept locuință de serviciu stau o parte dintre salariații de la spălătoria lui”,afirmă, sub protecția anonimatului, un angajat de la Salubritate. 

 

Locuințele de serviciu se atribuie de Primăria Pitești, la cerere, prin SPEP, la cererea întemeiată a instituțiilor din subordine. Mai departe, repartiția nominală se face în urma deciziei Consiliului de Administrare a instituției beneficiare, în cazul nostru Salpitflor Pitești. În acest sens, în numărul următor, vom publica punctul de vedere conducerii de la Salpitflor Pitești pentru a ne lămuri în această situație scandaloasă.