Robert Glință: „Când mă uit la americani cum se refac îmi plâng de milă”

DISTRIBUIȚI

Înotătorul Robert Glinţă a ocupat locul opt în finala probei de 100 metri spate din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.  Cel mai tânăr concurent dintre finaliști, piteșteanul a oferit un interviu imediat după terminarea probei prin care consideră că permanent progresează, dar și s-a declarat mulțumit de rezultatul său. „Da, am simțit cursa ca fiind rapidă, am crezut că scot mai bine, dar nu a fost așa. Însă, ca să fiu sincer, am înotat trei curse foarte tari în 24 de ore. Mi-am îmbunătățit recordul, cred că mi-am ținut promisiunea. Și mai e ceva important. Important este că progresez mereu. Cât timp progresez, e bine. Nu mă uit la Tokyo 2020 acum sau la altceva. Mă uit la progresul fiecărei zile. Am avut trei finale ca încărcătură, practic, pentru mine. Și refacerea este dificilă. De aceea spun că sunt mulțumit” a spus Robert Glință. Probele de la Jocurile Olimpice pot fi extreme de obositoare pentru sportivi, dar pentru Robert refacerea poate fi mai grea.„Având în vedere condițiile. Când mă uit la americani cum se refac îmi plâng de milă. La noi refacerea este baie cu gheață, masaj și hai la somn!” a mai spus piteșteanul.

Cât despre planurile de viitor, Robert Glință a comentat: „Nu vreau să fac promisiuni. Sunt mândru că am fost în această finală olimpică. Ca iubitor de natație, aș fi vrut să fiu și în tribună și în bazin, ca să pot urmări o astfel de finală! Voi evolua în continuare și voi progresa. Asta îmi propun. Dar nu vreau să fac promisiuni.”

Robert Andrei Glință a intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Pitești la vârsta de 9 ani (anul 2006), cu intenția de a învăța să înoate. Inițierea a durat puțin, sub ghidarea profesorului Florin Puia. După doar două luni, avea să fie recomandat pentru grupa de performanță, sub coordonarea antrenorului Viorel Ciobanu, în cadrul clubului CSM Pitești. Între anii 2006 și 2013, s-a pregătit cu profesorul Viorel Ciobanul, fiind legitimat la Clubul Sportiv Municipal Pitești (CPT), activând în cadrul Bazinului Olimpic din Pitești. Din luna octombrie a anului 2013, Robert decide să se mute fără familie la Baia Mare (jud. Maramureș), pentru a intra sub îndrumarea profesorului antrenor Adrian Gherghel – director al clubului sportiv și al instituției de învățămând Liceul cu Program Sportiv Baia Mare – cu care se pregătește până în prezent[13]. Din motive birocratice complexe, a rămas însă legitimat la CSM Pitești până în luna august a anului 2015.[14]

Fiind admis la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai – mun. Cluj Napoca, jud. Cluj -, din luna septembrie a anului 2015 se transferă la Clubul Sportiv al Universității Cluj (CSU), însă își continuă antrenamentele la Baia Mare, în cadrul Bazinului Olimpic Gheorghe Demeca.