prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

România se topește! Temperaturi record!

Urmează încă două zile de caniculă în România, potrivit unor avertizări nowcasting emise în această dimineață de Agenția Națională de Meteorologie. Potrivit alertelor de cod galben și portocaliu, vor fi înregistrate temperaturi de până la 39 grade în anumite zone din țară, iar discomfortul termic va fi unul foarte ridicat.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU – MOBILIZARE DE FORȚE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! E APROAPE GATA!

Iată avertizările emise de ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

1

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

2

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs