prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Românii care riscă penalizări la pensie, începând de anul viitor!

Românii care riscă penalizări la pensie, începând de anul viitor! Vești proaste pentru pensionari! Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, o categorie de români riscă penalizări atunci când iese la pensie.

CITEȘTE ȘI: SE IEFTINEȘTE ASIGURAREA AUTO OBLIGATORIE ÎN 2024? AFLĂ PENTRU CINE!

Dacă în prezent, românii pot beneficia de pensie anticipată fără penalizări și pensie anticipată cu penalizări, din septembrie 2024 nu va mai fi posibil acest lucru. Una dintre schimbările importante din noua lege a pensiilor Legea 360/2023 este păstrarea unui singur tip de pensie anticipată, în condițiile în care acum avem două tipuri.

Concret, pensia anticipată fără penalizare de cuantum o să dispară, iar pensia anticipată cu penalizare de cuantum o să fie singura rămasă. La pensia fără penalizări este nevoie de o vechime în muncă mai mare decât pentru pensia cu penalizări. Totuși, cuantumul pensiei cu penalizări este mai mic.  Din septembrie 2024, însă, regulile pensionării anticipate vor fi ușor diferite, printre alte schimbări stabilite pentru pensiile publice, potrivit avocatnet.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs