Românii cu credite, lovitură de la bănci. În plină pandemie, conturile sunt blocate!

0

În plină explozie de cazuri de coronavirus, băncile le dau adevărate lovituri românilor cu credite.  Instituțiile bancare au început să pună popriri pe conturile oamenilor. Chiar dacă Guvernul a adoptat o nouă ordonanță de prelungire a acestor facilitate până la data de 25 decembrie, băncile se scuză, spunând că aceasta nu a foist publicată în monitorul oficial.  Astfel, băncile au început să reactiveze automat toate popririle în ziua în care suspendarea acestora expira, informează profit.ro.

Spre exemplu, ING Bank își informează clienții pe site-ul oficial al companiei că, din 25 octombrie, vor avea din nou conturile blocate, până la achitarea popririi.

Mesajul ING Bank

„Există situații în care popririle pot fi suspendate (pe o anumită perioadă de timp).

Acest lucru se întâmplă, de regulă, odată cu primirea unor adrese de suspendare emise de executori fiscali, executori judecătorești sau instanțe de judecată.

Distribuie prietenilor

Pot fi însă și situații în care suspendarea este realizată, prin efectul legii, cel mai recent exemplu fiind cel legat de suspendarea popririlor fiscale în contextul COVID, în baza Ordonanței Guvernului de Urgență nr. 29/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Începând cu data de 25 octombrie 2020, toate popririle emise de creditorii fiscali care au fost suspendate de bancă vor fi reactivate.

Ce înseamnă asta pentru tine?

Dacă ai avut una sau mai multe popriri care au fost suspendate conform O.U.G. 29/2020 începand cu 25 octombrie 2020 vei avea din nou conturile blocate până la achitarea popririi. Vei primi un SMS de la noi referitor la blocarea sumei., se artă pe site-ul ING.

Mai jos găsiţi poziţia ING Bank

”Având în vedere faptul că modificările legislative și prevederile concrete ale Ordonanței de urgență nr. 181/2020 nu au fost publicate până la 25 octombrie, ING Bank România a fost nevoită să reactiveze toate popririle emise de creditorii fiscali ce fuseseră suspendate de bancă. Odată cu publicarea acestora în cursul serii de luni, am reluat deja suspendările pentru o parte dintre clienți, echipa ING lucrând cu prioritate în următoarele zile la aplicarea măsurii pentru tot portofoliul vizat.”