Românii din Diaspora-numiţi “indieni” de către Adrian Năstase

DISTRIBUIȚI

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) este revoltată de declarația fostului premier Adrian Năstase care a numit „indieni” milioanele de români plecați peste granită . Aceştia îi răspund fostului premier care i-a jignit precum colegii săi de prtid, Ioan Rus sau Liviu Dragnea.

„Nu, domnule Năstase! Românii din diaspora nu sunt „indieni”. Așa cum nu sunt nici „curve” sau „golani”, cum i-a etichetat colegul dumbeavoastră de partid, Ioan Rus. Nu sunt nici „stafii”, cum i-a jignit actualul președinte al PSD. Sunt doar românași care își iubesc țara și care au plecat din cauza politicienilor ca dumneavoastră. Dacă ar fi avut un loc de muncă bun iar cei aflați la conducere ar fi furat mai puțin, mulți dintre ei nu ar fi plecat. Cu privire la numărul mic al românilor din diaspora înscriși pentru votul din toamnă există trei motive:
1. Legea a fost prost făcută. Unii spun că ar fi fost gândită ca românii din diaspora să nu poată vota.
2. Campania de informare a românilor din diaspora cu privire la modificările legislative legate de alegeri a fost gândită superficial, iar majoritatea românilor din diaspora incă nu știu ce trebuie să facă pentru a vota.
3. Românii din diaspora și-au mai prierdut interesul pentru a vota și sunt sătui de politicieni de tipul dumneavoastră.
„În ultimii ani se tot vehiculează ideea că diaspora este împotriva Stângii. Greșit: PSD-ul duşmăneste milioanele de români din afara granițelor. Ei fac declarații iresponsabile și incearcă să ne împiedice să votăm, ca pe urmă să se plangă că pierd alegerile. Această ură față de românii care pleacă în afara granițelor mă duce cu gândul la vechiul regim care te băga în pușcarie doar dacă încercai să pleci afară.” a declarat Daniel Tecu, preseintele FADERE”, se arată într-un comunicat de presă.
Iată mai jos declaraţia lui Adrian Năstase prin care a jignit, fără echivoc, pe românii aflaţi la muncă în străinătate şi cărora le spune cu aroganţa specifică-indieni: „Avem foarte mulţi generali şi prea puţini indieni la Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Iată şi acest exemplu de a număra indienii. Când ai nevoie de ei, s-ar putea să nu îi găseşti. Mă uit cum se fac registrele pentru votul din străinătate. Acolo apar foarte puţini indieni. Au dispărut”, a tunat Năstase la Antena 3 la emisiunea Q&A realizată de Alessandra Stoicescu.