prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

S-a decis! Crește salariul minim de la 1 iulie! Află cu cât!

S-a decis! Crește salariul minim de la 1 iulie! Află cu cât!

 Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat recent că, începând cu 1 iulie, salariul minim pe economie va crește. De asemenea, aceasta a anunțat care ar urma să fie valoarea salariului minim dar și faptul că este important ca această majorare să nu se regăsească doar în nevoia socială de creștere a venitului, ci  să fie corelată cu creșterea productivității, astfel încât să avem și pentru angajatori o creștere sănătoasă.

CITEȘTE ȘI:SCHIMBĂRI RADICALE! ACEȘTI ELEVI NU VOR MAI FI OBLIGAȚI SĂ MEARGĂ LA ȘCOALĂ!

„La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3700 de lei salariu minim pe economie.

Foarte important, pentru că și în acest mecanism pe care îl avem în lucru și la care lucrează colegii noștri de la Institutul Național de Cercetare în domeniul muncii și protecției sociale, ținem cont de trei componente. Una dintre cele trei componente este reprezentată de productivitate. Este foarte important ca, în creșterea salariului minim, să nu se regăsească doar nevoia socială de creștere a venitului, ci aceasta să fie corelată cu creșterea productivității, astfel încât să avem și pentru angajatori o creștere sănătoasă, astfel încât angajatorul să își poată permite să vină cu creșteri suplimentare pentru angajați.

Important este ca și angajatul să fie preocupat în permanență să aducă un plus de valoare pentru angajator. Angajatorul trebuie să fie primul interesat să plătească mai bine un angajat bun, cu atât mai mult pe o piață a forței de muncă deficitară.

Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv.

Pentru că sunt situații în care se găsesc și alte forme de stimulare a salariaților. Atât timp cât acestea sunt legale, și în ceea ce ne privește noi acceptăm asta, dar este foarte important ca atât angajatul cât și angajatorul să găsească un echilibru și să înțeleagă că, până la urmă, salariul declarat este purtător și de contribuții de asigurări sociale, ceea ce într-o zi ne va duce pe fiecare dintre noi în situația de a deveni din asigurat, beneficiar. Iar contribuțiile mai mari vor influența în mod direct și pensiile mai mari.”, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs