prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

S-a decis! Se desființează sute de posturi de bugetari! Află de când și unde!

Reorganizarea posturilor din ministere și reducerea posturilor continuă, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în ultima ședință de Guvern. Este vorba despre Ministerul Cercetării şi Ministerul Familiei, unde vor fi desființate mai multe posturi de subsecretar de stat sau alte posturi vacante.

CITEȘTE ȘI: LUCRĂRI AVANSATE LA TUNELURILE „DANIELA” ȘI „ALINA” DE PE TRONSONUL CURTEA DE ARGEȘ – TIGVENI AL AUTOSTRĂZII PITEȘTI – SIBIU! CARE ESTE STADIUL INVESTIȚIEI?

Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Schimbările care se fac la Ministerul Cercetării

Prin aplicarea prevederilor art. XV din Legea nr.296/2023, cu modificările și completările ulterioare, numărul total al posturilor de demnitate publică aprobate aferente funcțiilor de secretar de stat, consilier de stat, subsecretar de stat, vicepreședinte și al funcțiilor asimilate acestora se reduce până la 1 ianuarie 2024 cu minimum 25%, astfel încât la nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării astfel încât va fi redus 1 post de demnitate publică–subsecretar de stat și se va desființa postul aferent cabinetului acestuia.

Modificările care se fac la Ministerul Familiei

Au fost identificate posturile vacante din cadrul structurii organizatorice a ministerului și care se desființează în baza art. XVII alin. (1) și (2) lit. a) din Legea nr. 296/2023. La data intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avea un număr maxim de 230 de posturi aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 22/2022, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora din care se desființează un număr de 57 posturi vacante, rezultând un număr maxim de 173 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora.

Totodată, se desființează o funcție vacantă de demnitar, secretar de stat și cele două posturi aferente cabinetului acesteia.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs