S-a schimbat din nou prognoza❗ Valul rece va mai persista❗ Când vine căldura în cele din urmă❓

Prognoza ANM anunța inițial că va reveni căldura și vom scăpa de valul rece și de ploi în toată țara. Între timp, lucrurile s-au schimbat și ultimele informații arată că abia în weekend temperaturile vor urca spre 25 de grade, ceea ce ar reprezenta normalul perioadei.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEAT CRIȚĂ, ȘI-A CONDUS PRIETENUL SPRE MOARTE! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR ÎN ARGEȘ!

Meteorologii au emis o nouă avertizare pentru România, anunțând un val de aer rece ce va aduce scăderi semnificative ale temperaturilor și fenomene precum lapoviță și ninsori în zonele montane. Elena Mateescu, directoarea ANM, a prezentat detaliile prognozei meteo actualizate. În prezent avem valori termice mai mici decât ar fi trebuit, iar în unele zone vremea pare a fi de iarnă, mai ales că s-au înregistrat deja zero grade și se așteaptă chiar și temperaturi negative.

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat ce ne așteaptă în perioada următoare și de data aceasta nu a mai insistat pe ideea încălzirii în weekend, semn că s-ar putea ca prognoza să fie modificată din nou.

Prognoza ANM de ultimă oră

„O vreme ușor mai răcoroasă pentru această perioadă din calendar, cu maxime la scara întregii țări, fără variații semnificative de la o zi la alta, între 13 °C până la 21- 23°C. Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0°C și să consemnăm posibil și temperaturi negative.

Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între șase până la 9 – 10°C. Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca, într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

Astfel, înainte de un nou val de aer rece și fenomene precum lapoviță și ninsori în zona montană, România se pregătește pentru o perioadă mai puțin obișnuită din punct de vedere meteorologic. Este recomandat ca locuitorii să fie pregătiți pentru aceste condiții și să ia măsuri adecvate pentru a se proteja împotriva efectelor adverse ale vremii reci și precipitațiilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.