prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

S-a spulberat blestemul! Mioveniul a câştigat un meci după fix 400 de zile de secetă! NE-AM SCOS CU MĂCIUCA!

15 septembrie 2011, 2 – 1 cu Sportul Studenţesc  şi 20 octombrie  2012, 4 – 1 cu Damila Măciuca, sunt ultimele victorii în campionat ale echipei  CS Mioveni.  400 de zile au trecut  între cele două victorii.  Acum, după  victoria zdrobitoare de sâmbătă, se poate spune că Stoican şi echipa lui s-au scos cu Măciuca!!!
Nimeni nu credea…
Nimic nu prevestea o victorie la un scor atât de concludent în meciul CS Mioveni – Damila Măciuca, din mai multe motive:  lipseau la echipa gazdă Mărgăritescu, Ionuţ Stancu şi Neaga, jucători consideraţi importanţi, iar echipa vâlceană era neînvinsă în campionat din noiembrie 2011 (!!!), iar acum era pe locul doi în clasament. Mai mult, oaspeţii au deschis scorul în minutul 18 prin Voinea,  şi se părea că blestemul continuă la CS Mioveni.
Dică pasează, Biceanu egalează
Dar n-a fost aşa, pentru că Emil Dică şi juniorii lui au întors meciul entuziasmant,  mai ales în repriza a doua. În minutul 24 Dică inventează o pasă excelentă, în adâncime, pentru juniorul Biceanu, iar acesta înscrie sigur pe el, cu un şut de la 12 metri: 1 – 1, şi meciul reîncepea ca în minutul 1. În repriza a doua, galben-verzii stau bine în teren, aleargă mult, stau bine în picioare, domină, ratează, dar şi înscriu trei goluri, două din ele adevărate bijuterii de Liga I.
Lucian Răduţă – „inamicul public nr. 1“
Mai întâi a ratat incredibil Răduţă în minutul 51. Scăpat singur cu portarul Botaş, Lucian Răduţă şutează stângaci, el devenind inamicul publicului care l-a contestat vehement… Stoican îl schimbă imediat cu juniorul Simion,  a cărui prestaţie avea să fie decisivă în soarta meciului. Mai întâi, în minutul 70, Smion a fost faultat la 8 metri de poartă de fundaşul Posteucă, iar arbitrul a dictat penalty. Emil Dică a transformat cu siguranţă pentru 2 – 1, iar de aici a fost pe teren o singură echipă: CS Mioveni.
Gălan şi Simion, goluri de poveste!
Gălan intră şi el în minutul 65, iar peste un sfert de oră reuşeşte un „gollazo” cu un şut cu stângul, în diagonală, de la 20 de metri, care s-a dus-glonţ la vinclu: 3 – 1 pentru CS Mioveni. Dar meciul nu era terminat. În minutul 84, Simion reuşeşte faza meciului: interceptează o minge la 40 de metri de poarta oaspeţilor, pătrunde în dribling, pierde patru adversari pe drum, şi de la 10-11 metri îl execută pe nefericitul Botaş: 4 – 1 pentru CS Mioveni!
Erik Lincar – antrenor Damila Măciuca: „Nu puteam să o ţinem la infinit cu victorii şi egaluri“
„Este o înfrângere care mă deranjază, dar din care trebuie să învăţăm ceva. Sincer, trebuia să vină şi un eşec pentru că nu puteam să o ţinem la infinit cu victorii şi egaluri. Prima repriză a fost echilibrată, iar în cea de-a doua dorinţa celor de la CS Mioveni de a câştiga a fost decisivă. Noi n-am mai reuşit acel joc de posesie şi am făcut greşeli. Bravo celor de la Mioveni că au jucat cu cinci juniori în teren. Au reuşit să îmbine experienţa cu tinereţea”.
Flavius Stoican – antrenor CS Mioveni: „Vrem să scoatem maximum din fiecare meci“
„Sunt foarte bucuros pentru această victorie obţinută de CS Mioveni după un an şi un pic. Suntem pe un drum ascendent, şi astăzi echipa a jucat aşa cum s-a pregătit în cursul săptămânii. Acum trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi ne gândim deja la meciul următor cu Luceafărul Oradea, unde vrem să continuăm seria bună începută la Slatina etapa trecută. Deocamdată nu ne gândim la un anume obiectiv; vrem să scoatem maximum de la fiecare meci, iar la final vedem unde ne aflăm”.
Preşedintele Dumitru Olteanu: „Am aşteptat îndelung această victorie!“
Preşedintele Consiliului Director al clubului CS Mioveni, Dumitru Olteanu, era mulţumit după victoria cu 4 – 1 în faţa echipei de pe locul doi din clasament. „Am aşteptat îndelung această victorie, iar scorul este o surpriză şi pentru mine. Evoluţia echipei în repriza secundă a fost deosebită, şi aşa ne-am dori să joace în fiecare meci. I-am felicitat pe jucători, dar le-am spus că trebuie să continue şi la Oradea pe aceeaşi linie. M-a bucurat şi atitudinea publicului care a plecat, în sfârşit, bucuros şi mulţumit de la stadion”, spunea preşedintele Dumitru Olteanu. 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs