Să râdem, ca să nu plângem! Brătienii se răsucesc în mormânt atât de rău încât vor alimenta cu electricitate localităţile vecine!

89

Locuitorii din Ştefăneşti sunt la un pas să iasă cu furcile şi topoarele, aşa cum se întâmpla acum 500 de ani când ţăranii erau nemulţumiţi de acţiunile boierului. Un astfel de caz se poate întâmpla oricând în Oraşul Brătienilor, dar în loc de arme primitive, oamenii vor ieşi cu pancarte, vuvuzele. În cazul în care protestele vor deveni violente, vor interveni forţele de ordine şi totul s-ar transforma într-o veritabilă revoluţie.
De această dată, adevărul este de partea locuitorilor. În anul 2018, încă mai există străzi neasfaltate, canalizarea nu acoperă nici măcar jumătate din aşa zisul oraşul şi aşa mai departe. Asta în condiţiile în care de un an şi jumătate, primăria Ioana Jenica Dumitru se plânge că nu poate să facă nimic din cauza consilierilor Asta e varianta da, adevărul fiind că nu introduce pe ordinea de zi proiecte pentru dezvoltarea oraşului, pentru accesarea de fonduri europene sau nu semnează dispoziţiile pentru începerea lucrărilor, studiilor de fezabilitate.
În schimb, intervenţia unor social democraţi argeşeni cu un cuvânt greu de spus, au făcut ca Ioana Jenica Dumitru să fie lăsată “liberă” la… şomat. Liderul PSD Argeş a încercat să îi dea un avertisment, dar edilii din judeţ au sărit ca arşi când au auzit că Jenica este atenţionată. Astfel, dacă pe linie politică nemunca se răsplăteşte, oamenii au tot dreptul să fie revoltaţi.
Mai mult, chiar dacă Ioana Jenica Dumitru a fost atenţionată chiar de vicepreşedintele PSD Argeş, Dan Manu, şi luată la trei păzeşte de locuitori, după şedinţa BPJ de ieri, mai mul ca sigur nu va mai presta nici măcar pe jumtate pe cât a făcut-o până acum.
Totuşi, vorbim despre un oraş cu umn potenţia turistic imens, cu o istorie care ar trebui pusă în valoare în anul Centenarului. Probabil în aceste momente, Brătienii se răsucesc în mormânt atât de rău încât ar alimenta cu electricitate toate comunele şi oraşele vecine… Dar, potrivit zicalei “Unde nu-i cap, vai de picioare”, oraşul Ştefăneşti se va întoarce în Evul Mediu, fără străzi asfaltate, fără canalizare.