Să râdem, ca să nu plângem! Deputatul „Salvează tot”, un argeşean care a uitat de Argeş

DISTRIBUIȚI
gerea12

Deja „Să râdem, ca să nu plângem!” a ajuns o rubrică. Astăzi îl avem pe deputatul care a reuşit să ajungă în Parlament de două ori la redistribuire care s-a jurat şi probabil a depus acatiste pe la toate mânăstirile din ţară ca să salveze Arpechimul. Da! Este vorba de Andrei Gerea, acel liberal adevărat, care când a văzut că a luat un scor mai mic decât Dănuţ Dinu la alegerile locale, s-a replofilat şi a mai dat o şansă unui nou mandat de deputat. Noroc cu voturile din Piteşti pentru Pendiuc… altfel nu mai ştia nimeni de el.

Ministrul „Atât am putut”

Arpechimul a fost pe buzele lui Andrei Gerea în fiecare conferinţă de presă, campanie electorală sau discuţii aleatorii. Era marele salvator până când cei aproape 100 de angajaţi, care au mai rămas la fosta platformă petrochimică, au aflat că noul cumpărător nu prea are chef să ia şi fiarele vechi ce au rămas la ieşirea din Piteşti. Dar, cea mai mişto fază a fost în campania electorală, când i-au ieşit următoarele cuvinte de sub mustăcioara lui (nu prea putem să spunem că era ca şi pana corbului): „Atât am putut să fac”. În traducere, a fost ok să dea din gură şi mii de oameni să rămână fără serviciu… că deh… a ajuns în fotoliul de deputat şi ulterior de ministru să arunce prin funcţii persoane apropiate şi să cam frece duda….

Prezent în campanie, invizibil în mandat

Gerea a devenit cunoscut pentru lipsa de prezenţă în judeţ după ce a ajuns deputat. Dacă am face o analiză a apariţiilor lui Gerea prin Argeş în cei şase ani de deputaţie, ne-ar ajunge degetele de la o mână. Ba chiar… ne-ar mai şi rămâne… În schimb, pentru lipsa sa de prezenţă a fost cadorisit cu postul de chestor al Camerei Deputaţilor, vicepreşedinte la nivel naţional al ALDE şi… culmea, coordonator de campanie. Nu e de mirare că „adevăraţii liberali” nu au luat nici măcar 10% la ultimele alegeri.

Gerea a dat Argeşul… pe o filială de sector

Deși foarte implicat în fostul partid al lui Tăriceanu, PLR, Andrei Gerea, s-a detașat ușor-ușor de viața de partid după ce s-a văzut cu sacii în căruță. Ales deputat pe listele USL în 2012, pe colegiul Pitești Nord, Gerea și-a pus un omul de încredere la conducerea organizației ALDE Argeș. Cu un președinte pe gustul său la Argeș, Gerea a abandonat acum organizația, înscriindu-se în filiala ALDE din… sector 1 București. De altfel, în urmă cu ceva ani, Gerea a fost consilier local în capitală, legăturile sale cu Argeșul fiind mai mult de conjunctură. Gestul său, de om care oricum vine în Argeș doar în vizită de când cu funcțiile prin ministere, a fost interpretat ca o veritabilă trădare de către colegii săi din Argeș şi de argeşeni. Dar asta nu prea contează. Cu cât vi n mai multe funcţii… cu atât salariul e mai mare şi idioţii care i-au acordat girul o să îl mai vadă doar la TV.