Să râdem, ca să nu plângem! Primăriţa de la Ştefăneşti boicotată de proprii consilieri!

De multe ori este mai simplu să te plângi că eşti oprit pentru a aduce binele comunităţii în loc să iei măsuri sau să adopţi strategii pentru a demonstra oamenilor că nu ţi-au dat votul degeaba.

A trecut mai bine de un an şi jumătate de la alegerile locale, iar oraşul Ştefăneşti (să îmi fie cu iertare, dar anumite locuri din localitate aduc mai mult cu un cătun decât cu un oraş) şi locuitorii încă se roagă să aibă apă curentă şi canalizare. Bine, pentru unii edili e mai uşor să ridice din umeri şi să spună că nu au fonduri, că nu sunt lăsaţi de consilierii locali, că există „anumite interese” sau că nu se pot accesa fonduri europene.

Un astfel de caz se întâmplă în oraşul Brătienilor, o localitate cu multiple şanse de dezvoltare, atât economică, cât şi culturală.

„Am facut toate evenimentele pe banii mei!”

Primăriţa de la Ştefăneşti s-a plâns ca o adolescentă de 12 ani pe Facebook că nu este lăsată de consilierii locali să facă investiţii sau să organizeze evenimente culturale. Şi cum niciodată cel care comentează nu e de vină a găsit şi vinovaţii din poveste: consilierii locali.

„Mai multi colindatori si iordanitori de ocazie au descins pe strazile Stefanestiului pe la locuitorii normali dar si pe la cei de vaza si cu functii, cantandu-ma in versuri sau proza(dupa talent).

Primarita si numai ea e de vina fiindca nu s-au cheltuit 167 de miliarde de lei vechi!

Aveti dreptate!Cand am vrut proiecte guvernamentale si europene, consilierii abia au votat un pod, cand am vrut investitii in anumite zone care nu au placut geografic unei persoane nu s-a putut, cand am vrut mai multi bani pentru sport a iesit scandal, cand am vrut sa dau cateva miliarde de lei pe an pentru Centrul Cultural ati ridicat personalitatea juridica, in luna noiembrie si decembrie l-am comemorat pe Bratianu si am facut toate evenimentele pe banii mei!

Da, eu sunt de vina…dar am sa ma schimb!” s-a plâns primăriţa pe pagina personală de Facebook.

Ce-i drept, a fost pentru prima dată când Brătienii au fost comemoraţi de un primar PSD (probabil s-au răsucit în mormânt în aşa fel încât ar fi putut alimenta Ştefăneştiul vreo sută de ani cu electricitate). Dar problema vine în momentul în care, din cauză „supărării” a spus că a făcut totul din buzunarul propriu.

De precizatr este faptul că Ioana Jenica Dumitru este primar PSD şi social democraţii deţin majoritatea în Consiliul Local. Astfel, e greu de imaginat că pe la partid nu s-ar găsi soluţii, dar din câte se pare, de vină pentru anumite probleme este chiar o angajată a primăriţei.

Un exemplu de urmat: comuna Petriş

Comuna Petriş din judeţul Arad este condusă, tot, de la alegerile din 2016 de o primăriţă, care este mult mai tânără şi o experienţă mult mai mică în politic faţă de Ioana Jenica Dumitru. Irina Onescu a fost prezentator MTV, iar acum un an şi jumătate a câştigat mandatului fără a avea o apartenenţă politică.

De atunci, a reuşit să aducă localitatea pe harta turismului românesc, să atragă fonduri pentru reabilitarea reţelelor, ba chiar să înceapă construcţia unui nou sediu al primăriei.

Chiar dacă este greu de crezut, Facebookul nu este doar pentru a pune selfie cu citate motivaţionale şi pentru mesaje care nu aduc niciun beneficiu oraşului sau comunei. În schimb, reţeaua de socializare a aduse sute, dacă nu mii de oameni la proiectele iniţiate de edilul arădean.

Unul dintre multiplele exemple:

„Un primar din Arad îşi donează salariul pentru şcoala din comuna pe care o conduce. Este vorba de edilul din Petriş, Irina Onescu, neafiliată politic. Irina Onescu a demarat o campanie de strângere de fonduri din donaţii pentru a moderniza şcoala generală din comună, în care învaţă aproximativ o sută de copii şi a anunţat că îşi donează salariul de primar pe o lună. Campania „Şcoala din vise” speră să adune bani pentru mobilier şcolar şi materiale didactice, dar şi pentru lucrări reamenajare şi un teren de sport. Edilul a lansat campania pe facebook. unde a postat şi un cont în care se pot dona bani.Şi sponsorizările în produse, materiale sau servicii sunt la fel de binevenite. Primarul comunei Petriş mai explică pe contul său de Facebook că „într-o comunitate rurală în care natalitatea este în continuă scădere iar resursele pentru dezvoltare sunt limitate, noi căutăm să le creem celor mici condiţii pentru a beneficia de o educaţie cât mai bună, pentru a visa neîngrădiţi şi mai apoi pentru a-şi transforma visele în realitate” titrează radiotimisoara.ro.

Deci la alţii se poate, la Ştefăneşti de ce nu?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.