Să rădem, ca să nu plângem! Senatorul de Argeş cu superputeri! E invizibil!

DISTRIBUIȚI

Argeşul pare condamnat pentru a avea parlamentari care o dată ajunşi în funcţie par să se evapore instant. Exact ca în Harry Potter când îşi ia o pelerină şi nu îl mai vede nimeni. Chiar dacă pe la PSD sunt mai mulţi, că doar argeşenii au dat girul social democraţilor, la PNL avem un senator care s-a remarcat în ambele mandate prin…. invizibilitate! Este vorba de Iani Popa, fostul preşedintele al organizaţiei judeţene a liberalilor şi actual parlamentar… prin redistribuire.

Somn, dulce somn

Pe vremea când era vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Argeş angajaţii aveau în fiecare dimineaţă o singură întrebare când ajungeau la serviciu: „La ora asta s-o fi trezit Iani Popa?”. Nu suntem răutăcioşi, dar actualul senator este cunoscut pentru iubirea sa faţă de somnul de frumuseţe. Toţi ne dorim să dormim după o zi de muncă, dar când ne sună ceasul la ore prea matinale nu prea putem să dăm snooze la nesfârşit şi să apărem la birou pe la 12.00. Atunci chiar am avea o problemă! Ar trebui să batem pe la uşile AJOFM pentru un loc de muncă… Ăsta nu a fost cazul lui Iani Popa, care pentru întârzierile regulate a ajuns de două ori senator!

O imagine rară cu senatorul Iani Popa când îşi arată faţa

Boierul stă, “sclavii” aleargă!

Nu numai somnul l-a consacrat pe senatorul Iani Popa, ci şi prezenţa lipsă din campaniile electorale. Cel puţin la alegerile locale, când nu trebuia să alerge pentru el, liberalul nu prea a ieşit prin comune să dea mâna cu sătenii, de abia s-a sinchisit să facă o poză pentru materialele de campanie şi aşa mai departe. Nicio problemă! Au fost „sclavii de pe plantaţie” şi au încercat să scoată câţiva primari… asta în condiţiile în care PNL-ul scădea în sondaje pe zi ce trece… Dar, ca şef de partid, cum era la vremea aceea, Iani Popa a preferat să dea Argeşul pe o aşa zisă muncă pe la Bucureşti sau pe vacanţe. Şi aşa era primăvară târzie. Mai mult, dupăeşecul suferit, a ameninţat vreo două luni că îşi dă demisia, dar aceasta nu a ajuns la organizaţia centrală decât în pragul Congresului de la Piteşti, moment în care Adrian Miuţescu a preluat conducerea PNL Argeş. Ce să mai? Boierul stă, sclavii aleargă!

PSD e ciuma roşie… doar în faţa camerelor de filmat

Iani Popa crede doar când apare în faţa presei că PSD-ul e ciuma roşie… sau cel puţin aşa ar părea. În realitate, liberalul e prieten la cataramă cu social democraţii. Şi asta nu în spatele cortinelor închise, ci la chefuri date de membrii marcanţi ai PSd Argeş. Fie că e o partidă de vânătoare, de pescuit sau petreceri, Iani Popa pare să fie prezent în permanenţă. Mai în glumă, mai în serios, senatorul liberal pare să aibă un carnet de membru PSD care ulterior a fost photoshopat în PNL… Asta ca să nu mai comentăm că în 2012, când alianţa PSD-PNL (USL) era în viaţă, liberalul mergea mână în mână cu Constantin Nicolescu pe toate meleagurile argeşene. Astfel, am putea crede că Iani a putut fi scos din casă de PSD, dar de PNL nu prea.

Calculele din seara alegerilor dădeau cu virgulă, a doua zi era senator

Seara alegerilor parlamentare din 2016 a fost chiar una de poveste la sediul PNL. Toată lumea înjura, făcea calcule, arunca vina pe primarii ăia puţini pe care îi au şi tot aşa. Numa’ Iani Popa a făcut calcule ore în şir dacă mai prinde un loc călduţ în Senat după ce a fost târât de „paraşutaţii” de la Bucureşti să dea mâna cu toţii sătenii din Argeş. Dar, cum a fost o poveste cu happy ending, liberalul a prins la redistribuire mandatul. Vă daţi seamace chef a ieşit după? Şi nu oricum! Probabil Iani a pus mâna pe tel şi a sunat toţi social democraţii din Argeş şi o parte din judeţele din ţară pentru a marca un nou succes… personal. Că PNL a avut doar 12%…