Salariat al AJFP Argeş, cercetat disciplinar în urma sesizărilor din presă

DISTRIBUIȚI
finanate_arges, ministerul_finanatelor, taxe, impozite

În contextul materialelor de presă online, a fost demarată cercetarea discipinară a unui salariat al structurii de Trezorerie din cadrul A.J.F.P. Argeş, care a avut un comportament indecent şi a încălcat Codul deontologic al funcţionarului public.

Astfel, a fost sesizată Comisia de disciplină din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, pentru a se lua măsurile legale cu privire la încadrarea faptei, urmând ca acesta sa suporte sancţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare.

A.J.F.P. Argeş a propus mutarea salariatului pe un post care exclude atribuţii de relaţii cu publicul.

Agenţia Naţională de Administare Fiscală respinge astfel de comportamente neadecvate, netolerând manifestări care pot aduce atingere probităţii profesionale şi morale a funcţionarului public, integrităţii şi imaginii instituţiei, delimitându-se cu fermitate de acestea.

A.J.F.P. Argeş va aplica întotdeauna orice măsuri necesare pentru asigurarea respectării normelor etice de către toti funcţionarii publici, pentru respect şi disciplină atât în relaţiile cu contribuabilii, cât şi în cadrul instituţiei în care aceştia îşi desfaşoară activitatea, astfel încât să fie păstrată neştirbită autoritatea instituţiei pe care o reprezintă.